Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Youth Pass: Ποιοι και πότε θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Youth Pass: Ποιοι και πότε θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων του voucher, «Youth Pass» των 150 ευρώ στους πολίτες ηλικίας 18 και 19 ετών.  Το μέτρο αφορά σε όσους  συμπλήρωσαν είτε  το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από την 1 Ιανουαρίου 2023 έως και τις  31 Δεκεμβρίου 2023.

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι -δικαιούχοι για να πάρουν το Youth Pass θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

  • Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/youthpass με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet)
  • Για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) προκειμένου να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.
  • Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να καταχωρίσουν στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας: τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου,
  • Και εν συνεχεία θα πρέπει να επιλέξουν το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και να αιτηθούν  την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Σημείωση: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση θα πρέπει να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Εναλλακτικά η αίτηση για το Youth Pass μπορεί να υποβληθεί και μέσω ΚΕΠ. Δηλαδή η διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου – δικαιούχου, καθώς και μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, βάσει του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή