Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Υδροδοτούνται άμεσα οι ορεινοί οικισμοί της ΒΑ Κέρκυρας  – Δίκτυο ύδρευσης  7 χιλιομέτρων και Πυροπροστασία

Υδροδοτούνται άμεσα οι ορεινοί οικισμοί της ΒΑ Κέρκυρας  – Δίκτυο ύδρευσης  7 χιλιομέτρων και Πυροπροστασία

Με μια κίνηση που αναμένονταν μετά τις εξελίξεις στο θέμα των γεωτρήσεων, στο άγχος των πυρκαγιών αλλά και της αυτονόμησης από τη ΔΙΑΔΕΥΑ Κέρκυρας  της ΔΕΥΑ Βορρά, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η κατασκευή ενός νέου δικτύου που φέρνει νερό στους ορεινούς  οικισμούς της βορειοανατολικής  Κέρκυρας.

Ουσιαστικά,  μετά την επιτυχημένη   επιχείρηση  των γεωτρήσεων Λουτσών δυναμικότητας 2.000 κυβικών ημερησίως, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δρομολόγησε ένα  δύσκολο έργο που όμως συμβάλει στους τομείς  τόσο της ύδρευσης,  όσο και της πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας στον Παντοκράτορα.

Βάση λοιπόν του σχεδιασμού, κατασκευάστηκε ένα δίκτυο αγωγών 7.300 μ.  που καλύπτει τα χωριά αρχίζοντας από Λούτσες, Κασσιώπη, Ποδολάκος, Αη Γιώργης, Σινιές, Σάντα, Μέγκουλας, Πόρτα, Ρου, Γιμάρι, Εξέρια, Κατάβολο, Νησάκι και καταλήγει στις Παλιές Σινιές. Με τον τρόπο αυτό,  όλοι οι ορεινοί οικισμοί της Βορειανατολικής  Κέρκυρας   θα έχουν άριστης ποιότητας και ικανής ποσότητας νερού για την ύδρευσή τους.

Παράλληλα κι αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, το έργο αυτό σε συνδυασμό και με τους κρουνούς που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του δικτύου, θα συμβάλει στην πυροπροστασία της περιοχής, κάτι που διασφαλίζεται και με την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου, αφού η παροχή ρεύματος πέρα από τη σύνδεση με τη ΔΕΗ εξασφαλίζεται και με γεννήτρια που θα είναι διαθέσιμη σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν που έχει  τριπλό ρόλο (ύδρευση-πυροπροστασία-πολιτική προστασία)  ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, από το συνεργείο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της νεοσύστατης ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας, με αυτεπιστασία.

Μάλιστα το κόστος του έργου δεν ξεπέρασε τις 80.000 ευρώ, όταν το αντίστοιχο αν γίνονταν με ανάθεση εργολαβίας, υπολογίζεται ότι θα έφτανε ακόμα και τις 300.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Πλέον στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στρέφονται στην άλλη πλευρά του Παντοκράτορα, μιας και σειρά παίρνει  η «εκμετάλλευση» της γεώτρησης  του Τρουμπέτα, των νερών από τα Μελισσούδια , των γεωτρήσεων ΑΕΒΕΚ, Γαβράδων-Δάφνης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του βορειοδυτικού τμήματος του Όρους.

Έτσι 1.500 επιπλέον κυβικά  νερού θα διατεθούν στο υπάρχον δίκτυο καλύπτοντας όμως τις αυξημένες ανάγκες περιοχών της ΔΕ Αγίου Γεωργίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή