Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ξεκίνησε η ολική έκλειψη του ήλιου στο Βόρειο ημισφαίριο- Δείτε live

Ξεκίνησε η ολική έκλειψη του ήλιου στο Βόρειο ημισφαίριο- Δείτε live

Στις οκτώ το βράδυ ώρα Ελλάδας ξεκίνησε από τις διάφορες διαδικτυακές μεταδόσεις της NASA αλλά και πολλές άλλες πλατφόρμες και ιστοσελίδες η μετάδοση της ολικής ηλιακής έκλειψης που θα είναι ορατή από εκατομμύρια ανθρώπους σε περιοχές της βόρειας Αμερικής, του Μεξικού και του Καναδά. Θα ξεκινήσει από τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με τις πρώτες περιοχές του Μεξικού να την παρατηρούν από τις ακτές του Ειρηνικού.

Το μονοπάτι της έκλειψης θα διασχίσει το Μεξικό και θα συνεχίσει στις ΗΠΑ περνώντας από το Τέξας, συνεχίζοντας βορειοανατολικά και περνώντας στη συνέχεια και από τον Καναδά.

Κατά τη διάρκεια της ολικότητας, οπότε ο μαύρος δίσκος της Σελήνης παίρνει τη θέση του Ήλιου, ο ουρανός θα σκοτεινιάσει σαν να είναι αυγή ή σούρουπο και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το στέμμα του Ήλιου, την εξώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου. Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερα λεπτά.  Έξω από τη διαδρομή ολικότητας, οι άνθρωποι στις όμορες περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια μερική έκλειψη Ηλίου.

Σύμφωνα με τη NASA, περίπου 31,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κατά μήκος του μονοπατιού της έκλειψης, ενώ συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έστω και μερική έκλειψη. Οι μεταδόσεις θα ξεκινήσουν στις οκτώ το βράδυ ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις ώρες καλύπτοντας όλα όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια του φαινομένου στο οποίο εκτός των άλλων έχει εστιάσει την προσοχή της η επιστημονική κοινότητα για να μελετήσει  τόσο την έκλειψη όσο και άλλες λειτουργίες και φαινόμενα του Ήλιου.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή