Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Tροχαία Κέρκυρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Πάσχα – Οι χώροι στάθμευσης– Ποιοι δρόμοι κλείνουν – Οδηγίες και με QR code

Tροχαία Κέρκυρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει Πάσχα – Οι χώροι στάθμευσης– Ποιοι δρόμοι κλείνουν – Οδηγίες και με QR code

Ειδικός σχεδιασμός συνολικής διαχείρισης της κυκλοφορίας θα  εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο  στο ιστορικό κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός βασίζεται στη διαμόρφωση βασικών αξόνων κυκλοφορίας, καθώς και τη διαχείριση συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης όλων των οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των επισκεπτών καθώς και των μονίμων κατοίκων από και προς το ιστορικό κέντρο, ενώ παρέχεται και ειδικός χάρτης με όλες τις ρυθμίσεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, όπως και ειδική σήμανση QR code σε κάθε χώρο στάθμευσης, ώστε οι επισκέπτες να βρίσκουν τη διαδρομή προ το ιστορικό κέντρο από το σημείο που έχουν σταθμεύσει.

Τα μέτρα κυκλοφορίας που θα εφαρμοστούν προβλέπουν: 

τη Μεγάλη Πέμπτη και από 18:00 ώρα έως 24:00 ώρα:

Ι. Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

–              στη Γεωργίου Θεοτόκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Σταματίου Δεσύλλα, με  εκτροπή κυκλοφορίας στην πλατεία Σαρόκο στη θέση «μπόμπα» και

–              στη Βίκτωρος Δούσμανη, με εκτροπή κυκλοφορίας στην Αγωνιστών Ηρώων Πολυτεχνείου έμπροσθεν της εισόδου του Παλαιού Φρουρίου. Επιτρέπεται η διέλευση ΤΑΧΙ και λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

 

ΙΙ. Μονοδρόμηση της Λεωφόρου Δημοκρατίας από Ανεμόμυλο έως διασταύρωση Δεσύλλα με κατεύθυνση προς την πόλη της Κέρκυρας.

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή:

Ι. Από 10:00 ώρα

–              Μονοδρόμηση της Ιουλίας Ανδρεάδη και τμήματος της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας, έως την περιοχή των Καπουκίνων, με κίνηση των οχημάτων από την πόλη προς το Σολάρι.

ΙΙ. Από την 14:00 ώρα

–              Διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδών Σταματίου Δεσύλλα και Γεωργίου Θεοτόκη (η κυκλοφορία θα κατευθύνεται προς την Πλατεία Σαρόκο).

–              Διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση της οδού Γεωργίου Θεοτόκη με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (θέση Μπόμπα).

–              Διακοπή της κυκλοφορίας στη διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (Κολώνα Ντούγκλα).

–              Διακοπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της οδού Ριζοσπαστών Βουλευτών με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

–              Μονοδρόμηση της Λ. Δημοκρατίας από τον Ανεμόμυλο έως την κολώνα Ντούγκλα, με  κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων προς την πόλη της Κέρκυρας.

–              Αντιδρόμηση της οδού Μητροπολίτου Αθανασίου, με  κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από την Κολώνα Ντούγκλα προς τη διασταύρωση Δεσύλλα.

 

ΙΙΙ. Από την 18:00 ώρα

–              Διακοπή της Κυκλοφορίας στην Ελευθερίου Βενιζέλου, με  εκτροπή της κυκλοφορίας στον κυκλικό κόμβο του νέου Λιμένα.

Με την πλήρη ανάπτυξη των κυκλοφοριακών μέτρων δεν θα είναι επιτρεπτή η κυκλοφορία των οχημάτων στην περίμετρο του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας και ειδικότερα στις οδούς Λ. Δημοκρατίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Βασιλέως Γεωργίου Α’, Καποδιστρίου, Αρσενίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Λοχαγού Βλάικου, Σταματίου Δεσύλλα, Ασπιώτη, Ακαδημίας καθώς και σε όλους τις οδούς που περικλείονται στην περιοχή αυτή.

 

Μεγάλο Σάββατο

Οι ως κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Μεγάλης Παρασκευής, στην πλήρη ανάπτυξή τους θα εφαρμοστούν αντίστοιχα, από 07:00 έως 14:00 ώρα και από 19:00 έως 01:00 ώρα.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα ισχύσει:

–              από την 09:00 ώρα της Μεγάλης Παρασκευής έως την 01:00 της Κυριακής του Πάσχα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (από Ανεμόμυλο έως διασταύρωση Δεσύλλα) και στην περιοχή πέριξ της Κολώνας Ντούγκλα,

–              από την 13:00 ώρα της Μ. Παρασκευής έως την 01:00 ώρα του Μ. Σαββάτου, στις οδούς Κωνσταντίνου Ζαβιτσιάνου, Δόνζελοτ, Αρσενίου, Καποδιστρίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’ και

–              από 13:00 ώρα της Μ. Παρασκευής έως την 13:00 ώρα του Μ. Σαββάτου στις οδούς Αγωνιστών Πολυτεχνείου (από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου έως την Βασιλέως Γεωργίου Α’), Βίκτωρος Δούσμανη και Καποδιστρίου (από το Πεντοφάναρο έως τη Μουστοξύδου)

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Κατά την ανάπτυξη των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Λιμενικό Σώμα και τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων και στα ακόλουθα σημεία:

  • στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας,
  • σε υπαίθριο χώρο πλησίον των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με είσοδο από την οδό Κ. Γεωργάκη
  • στον εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου Γαρίτσας ,
  • στον υπαίθριο χώρο (περιοχή Λυρικού), με είσοδο από την οδό Κύπρου και την Λ. Επτανήσου,
  • σε υπαίθριο χώρο προσωρινής στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (Βιολογικός) και
  • στο Λιμένα Κέρκυρας (αρμοδιότητα ΟΛΚΕ),

α. στην προβλήτα 6 , με είσοδο – έξοδο από την κεντρική είσοδο Λιμένα και

β. στην νέα προβλήτα, με είσοδο – έξοδο από την Νέα Είσοδο πορθμείου).

Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία, εκτός από τον υπαίθριο χώρο –περιοχή Λυρικού και τη νέα προβλήτα του Λιμένα Κέρκυρας, όπου οι επισκέπτες προς το ιστορικό κέντρο θα μετακινούνται πεζοί.

Παράλληλα για τις ανάγκες μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έχει προβλεφθεί ειδικό σημείο στο 6ο Γυμνάσιο στο Λιμάνι, όπου με την επίδειξη της ειδικής κάρτας οι οδηγοί θα μπορούν να φτάσουν έως τον κόμβο του λιμανιού και να αποβιβάσουν τους επιβάτες ΑμεΑ και να σταθμεύσουν.

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων θα γίνεται εκτροπή και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται με γερανοφόρα οχήματα.

Τέλος, παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβονται τις υποδείξεις των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή