Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Tο Βουτούμι στους Αντίπαξους στις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο.

Tο Βουτούμι στους Αντίπαξους στις κορυφαίες παραλίες στον κόσμο.

Δύο ελληνικές παραλίες αναδείχθηκαν ανάμεσα στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024, και 7 στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ετήσια λίστα The World’s 50 Best Beaches που παρουσιάζει η Banana Boat, η οποία διαμορφώθηκε από πάνελ ειδικών στα ταξίδια, influencer και λάτρεις των ταξιδιών με σκοπό να εμπνεύσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τις πιο εντυπωσιακές και περιζήτητες διακοπές δίπλα στο κύμα.

Ειδικότερα, η παραλία Βουτούμι στον Αντίπαξο αναδείχθηκε ως η 5η καλύτερη στον κόσμο και η δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη και η παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά ως η 29η καλύτερη στον κόσμο και η 7η καλύτερη στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες ανέδειξε ακόμη το Ελαφονήσι της Κρήτης στην 14η θέση, τον Μύρτο της Κεφαλονιάς στην 18η, την Ελιά της Μυκόνου στην 31η θέση, το Μπάλο της Κρήτης στη 34η θέση και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας στην 45η θέση.

Η λίστα διαμορφώθηκε έπειτα από αμέτρητες ημέρες εξερεύνησης παραλιών από όλο τον κόσμο, από τους κριτές της Banana Boat και την ομάδα των World’s 50 Beaches. Πάνω από 1.000 επαγγελματίες από το χώρο των ταξιδιών και influencer ψήφισαν για τη διαμόρφωση της λίστας, σύμφωνα με 8 κριτήρια: τα μοναδικά χαρακτηριστικά, την άγρια ζωή, το παρθένο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης, την ευκολία εισόδου στο νερό, τη συχνότητα ηρεμίας των νερών, την αποφυγή πολλών επισκεπτών και τη συχνότητα ειδυλλιακών συνθηκών.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή