Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » To Corfu Garden Festival στον κήπο του Μουσείου Καποδίστρια

To Corfu Garden Festival στον κήπο του Μουσείου Καποδίστρια

Από αυτή την Παρασκευή 19 Απριλίου έως και την Κυριακή 28 Απριλίου, το Μουσείο Καποδίστρια συμμετέχει στη δράση Corfu Garden Festival, δίνοντας καθημερινά την ευκαιρία στους φίλους των κήπων και της υπαίθρου να περιηγηθούν στον ιστορικό Κήπο του Μουσείου Καποδίστρια, στην Κουκουρίτσα Ευρωπούλων.

Την Κυριακή 21/4, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου στο Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές ξεναγήσεις – περίπατοι στον Κήπο του Μουσείου για να γνωρίσουμε όλοι την ιστορία και τη φύση του Καποδιστριακού κτήματος στην «Κουκουρίτσα».

Οι ξεναγήσεις-περίπατοι είναι ανοικτοί στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Ώρες: 12:00 (στα ελληνικά) και 14:00 (στα αγγλικά). Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα.

Το Corfu Garden Festival ξεκίνησε το 2018 ως μια διήμερη δράση και έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα θεματικό φεστιβάλ, πλούσιο σε εκδηλώσεις, το οποίο προσφέρει πρόσβαση και ορατότητα σε ιδιωτικούς και άλλους κήπους σε όλο το νησί! Στη δράση αυτή συμμετέχει σταθερά και το Μουσείο Καποδίστρια, το οποίο στεγάζεται στην ιστορική αγρέπαυλη των Καποδίστρια στην “Κουκουρίτσα”, στο χωριό Ευρωπούλοι.

Η Κουκουρίτσα έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αστικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου και φυσικής ομορφιάς. Στον κήπο του Μουσείου μπορείτε να ακολουθήσετε την υπαίθρια διαδρομή, όπου μέσω σήμανσης (QR) μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορίες του κτήματος, πληροφορίες για τη χρήση του μέσα στους αιώνες και στοιχεία για τη βλάστηση.

Κάντε κλικ για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Corfu Gardens Festival και να βρείτε όλες τις εκδηλώσεις και τους συμμετέχοντες κήπους: corfugardenfestival.com

 

Ώρες Λειτουργίας:

Το Μουσείο Καποδίστρια είναι ανοιχτό: Τρίτη με Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Η είσοδος στον Κήπο του Μουσείου είναι ελεύθερη.

Για την είσοδο στην μόνιμη έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια, ισχύει εισιτήριο.

 

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή