Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » To  3ο Ionian Wikithon 2024 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

To  3ο Ionian Wikithon 2024 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η διεξαγωγή του 3ου Ionian Wikithon 2024, ενός Wikimedia Hackathon Satellite event, στην Κέρκυρα το οποίο πραγματοποιείται από το Εργαστήριο Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων (NMSLab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Wikimedia Community User Group Greece και το Σύλλογο Wikimedia Ελλάδας.

Το Ionian Wikithon 2024 – Ionian WikiSprint θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 (15:30-21:30) στο Εργαστήριο Γαληνός, Πλατεία Τσιριγώτη 7.

Το Ionian Wikithon θα έχει τη μορφή ανοιχτής εκδήλωσης, όπου όλη η κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέοι/νέες, με ενδιαφέρον στην τεχνολογία της επικοινωνίας και της πληροφορίας είναι ευπρόσδεκτοι να παραστούν. Ο κύριος σκοπός της εκδήλωσης ορίζεται η ενθάρρυνση όλης της κοινότητας για συμμετοχή και ενασχόληση με την τεχνολογία και τον τομέα της πληροφορικής και της πληροφορίας, η προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της πληροφορικής, η πολυπολιτισμικότητα και η ενθάρρυνση των γυναικών. Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους, να συνεργαστούν με άτομα με τα οποία μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και να αυξήσουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντας κάποιες τεχνολογίες όπως τα MediaWiki, Wikidata, κ.ο.κ. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η προσέλκυση νέων και περισσότερων γυναικών και η δραστηριοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της πληροφορικής και της τεχνολογίας, αλλά και η παγίωση της παρουσίας τους σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

 

Διοργανωτές: Ελένη Χριστοπούλου, Δημήτρης Ρίγγας, Μάριος Μαγιολαδίτης

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/K8quCCV6g4KRKV1V7

Για περισσότερες πληροφορίες: https://linktr.ee/ionian_wikithon

Εργαστήριο Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων (NMSLab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

Wikimedia Community User Group Greece

Σύλλογος Wikimedia Ελλάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή