Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού ξεδίπλωσε στην Κέρκυρα η Όλγα Κεφαλογιάννη – Στήριξη στον ποιοτικό κι όχι ποσοτικό τουρισμό

Την στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού ξεδίπλωσε στην Κέρκυρα η Όλγα Κεφαλογιάννη – Στήριξη στον ποιοτικό κι όχι ποσοτικό τουρισμό

Τριήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συνοδευόμενη από κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Ζήκο.

Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Γιάννη Τρεπεκλή, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, των Βουλευτών: Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα και Δημήτρη Μπιάγκη, Κεφαλληνίας Παναγή Καππάτου, Λευκάδας Αθανασίου Καββαδά, Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, των Δημάρχων Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, Βόρειας Κέρκυρας Γεωργίου Μαχειμάρη, των Δημάρχων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Λευκάδος, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Λ.Κ.Ε Σπύρου Ζερβόπουλου, όλων των θεσμικών Φορέων του Τουρισμού καθώς και του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Φλώρου.

Ο κ. Γκίκας, αφού καλωσόρισε την  Υπουργό, επεσήμανε  τον συντονιστικό ρόλο που έχει στις Ευρωεκλογές στα Ιόνια Νησιά και ανέφερε ότι έχει ήδη διαγράψει μια ιδιαίτερη παραγωγική θητεία στο Υπουργείο Τουρισμού, με σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την βιώσιμη ανάπτυξη του Τουρισμού.

Υπογράμμισε ότι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ευελπιστεί σε μια εκ νέου εποικοδομητική και παραγωγική συνεργασία με όλους τους Φορείς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ, ενώ υπεβλήθησαν προτάσεις στήριξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με εμφατικό τρόπο τέθηκε επίσης το ζήτημα της έλλειψης υποδομών στα  Ιόνια Νησιά.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα υποστελέχωσης του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, της μη λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, οι καθυστερήσεις στο έργο του Αχιλλείου κ.α.

Επιπλέον οι Φορείς αναφέρθηκαν σε  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανάγκη προγραμμάτων τουριστικής επιμόρφωσης στα νησιά, τα προβλήματα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, θέματα μεταφορών (βανάκια), η καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος, η λειτουργία των DMMO κ.α.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η  κυρία Κεφαλογιάννη κάλεσε τους φορείς της αυτοδιοίκησης να ζητήσουν χρηματοδότηση από τα προγράμματα του ΤΑΑ ενώ τόνισε τη σημαντική συμβολή των ανεκμετάλλευτων πολιτιστικών πόρων στο τουριστικό προϊόν. Κλείνοντας η υπουργός υπογράμμισε : «Αν θέλουμε να βγει ένα μήνυμα από τη σημερινή μας συνάντηση και όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από όλους είναι ακριβώς αυτό που πρεσβεύουμε στο Υπουργείο Τουρισμού, ότι ο στόχος είναι η ποιοτική και όχι η ποσοτική ανάπτυξη του τουρισμού. Πρέπει να δούμε πώς θα εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν με τις ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε η Ελλάδα να αποτελεί ποιοτικό τουριστικό προορισμό».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψή της και την υποστήριξη που δείχνει στα Ιόνια Νησιά.

Αναφορικά με το θέμα του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας η Υπουργός ανέφερε ότι ανανεώθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του κτιρίου που στεγάζεται, ορίστηκε ο νέος Διευθυντής στην ΠΥΤ, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες για την στελέχωση του ΙΕΚ με προσωπικό. Εντούτοις όπως είπε η Υπουργός επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις θέσει μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων, το θέμα της στελέχωσης εξετάζεται και με προσλήψεις ΙΔΟΧ, αλλά και  μόνιμων υπαλλήλων.

Όσον αφορά στην Σχολή Ξεναγών, η Υπουργός ανέφερε ότι η εκπαίδευση Ξεναγών γίνεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ταχύρρυθμο πρόγραμμα και ότι 50 εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν ήδη τον κύκλο σπουδών και θα πάρουν το δίπλωμά τους.

Κλείνοντας η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η ποιοτική και όχι η ποσοτική ανάπτυξη τουρισμού. Μάλιστα με νομοσχέδιο που θα βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα και διευκολύνεται η τουριστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Επεσήμανε τέλος την διασύνδεση πολιτισμού – τουρισμού, πεδίο πολύ πρόσφορο για την Κέρκυρα, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο δίνει έμφαση και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και άλλων μορφών τουρισμού όπως ο Οινοτουρισμός, ο Αγροτουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Να σημειώσουμε ότι μετά την σύσκεψη στην ΠΙΝ η Υπουργός, συνοδευμένη από τον Βουλευτή Στέφανο Γκίκα,  επισκέφθηκε το Μουσείο του Αχιλλείου όπου ενημερώθηκε από την Διευθύντρια, Κωνσταντίνα Μαλέσκου, για την τρέχουσα κατάσταση του μνημείου, η επισκεψιμότητα του οποίου – παρά το γεγονός ότι η προσβασιμότητα περιορίζεται μόνον στους κήπους – ξεπερνά ενίοτε και τα 2,000 άτομα την ημέρα.

Τέλος, από τις απογευματινές ώρες της 29ης Μαΐου  η Υπουργός Τουρισμού ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κέρκυρα της Πριγκίπισσας της Ιαπωνίας, Κάκο.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή