Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση για την πρώην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας – Κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων

Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση για την πρώην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας – Κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων

Αύριο Πέμπτη αναμένεται η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την παυθείσα -με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου- εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μ. Τ., η οποία κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Πρόκειται, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 και αφορά την αφαίρεση από την τότε δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με αποτέλεσμα την παραγραφή περίπου χιλίων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η Μ.Τ. αρνήθηκε στην απολογία της το δόλο. Υποστήριξε πως είχε μεγάλο φόρτο εργασίας, παραδέχθηκε, ότι είχε χιλιάδες δικογραφίες και μηνύσεις σε εκκρεμότητα, ενώ είπε ότι δεν τις επέστρεφε στην υπηρεσία της, ακόμα κι όταν είχε απομακρυνθεί από αυτήν, γιατί πίστευε πάντα ότι θα μπορούσε να τις διεκπεραιώσει.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, ο οποίος κατέθεσε, ως μάρτυρας κατηγορίας και παρακολουθεί την εκδίκαση της υπόθεσης, κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρατυπίες, σε μια «προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από την ανάκριση μέχρι το ακροατήριο».
Ειδικότερα τόνισε ότι: «Στη δίκη όχι μόνον δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι παθόντες σε χιλιάδες παραγεγραμμένα κακουργήματα και πλημμελήματα, αλλά και δεν αναγνώσθηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, αλλά ούτε αυτά που προσκόμισαν, ο ίδιος, οι συνήγοροι υπεράσπισης και η πρώην εισαγγελέας Χριστούλη που αποκάλυψε την υπόθεση. Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά παράβαση της ποινικής Δικονομίας προχώρησε στην απολογία των κατηγορούμενων, χωρίς να αναγνωστούν τα αναγνωστέα έγγραφα».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή