Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τι συζήτησε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Τι συζήτησε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος στα τοπικά Μ.Μ.Ε στον απόηχο της συνάντησης που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στην «ημερήσια διάταξη» της συνάντησης βρέθηκε και η διεκδίκηση του οικοπέδου του πρώην Εργοστασίου Δεσύλλα και εν όψει της διαδικασίας του 4ου πλειστηριασμού.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας: Το Υπουργείο Πολιτισμού υποστηρίζει κάθε προσπάθεια του Δήμου για την απόκτηση του ακινήτου των 37 στρεμμάτων και είναι έτοιμο να συμπράξει στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του με έμφαση στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Συνεδριακό Τουρισμό. Προς τούτο μας προέτρεψε να προχωρήσουμε σε μια μελέτη βιωσιμότητας αυτών των σχεδίων, προκειμένου να επιτύχουμε και την χρηματοδότησή του». Μάλιστα ο κύριος Πουλημένος τόνισε ότι έχει αποσταλεί έγγραφο στην επισπεύδουσα Τράπεζα με το οποίο ζητά την αναστολή του πλειστηριασμού για ένα 6μηνο.

Στη συνέχεια ο κύριος Πουλημένος ανέφερε ότι συμφώνησαν με την Υπουργό Πολιτισμού   να συσταθεί φορέας Διαχείρισης του κτήματος και του Αρχαιολογικού Χώρου του ΜΟΝ ΡΕΠΟ, με τη συμμετοχή και της ΚΑΠΟΔΙΑΝ Α.Ε. για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μεγάλες απαιτήσεις αυτής, από την διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, αφού δεν πραγματοποιούνται εκδρομές στο Αχίλλειο, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο είσπραξης αντιτίμου από τους τουρίστες για την είσοδό τους στον περιβάλλοντα χώρο του Μον Ρεπό .

Για το Αχίλλειο ο κύριος Πουλημένος είπε ότι η Υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τον προβληματισμό της για την διακοπή των εργασιών, ενώ βλέπει θετικά την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από το Δήμο και την ΠΙΝ που θα αποσκοπούσαν στο ξεμπλοκάρισμα του έργου με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Την θέση του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας για το κτήριο Ασάνη φαίνεται πως συμμερίζεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Στέφανο Πουλημένο. Μάλιστα, τόνισε πως η κυρία Μενδώνη θεωρεί εύλογη την πρόταση χρηματοδότησης από την ΕΤΑΔ για τις απαιτούμενες επισκευές του κτηρίου.

Τέλος για το παλαιό αίτημα της Κέρκυρας για την θέσπιση ενός πολιτιστικού πόρου που θα αποδίδεται σε δήμους με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο ο κύριος Πουλημένος είπε ότι η Υπουργός Πολιτισμού είναι έτοιμη να τις συζητήσει  με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή