Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τέλος καλοκαιριού θα πετάξουν τα υδροπλάνα από και προς Γιάννενα – Κέρκυρα – Παξούς και Διαπόντια

Τέλος καλοκαιριού θα πετάξουν τα υδροπλάνα από και προς Γιάννενα – Κέρκυρα – Παξούς και Διαπόντια

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους, όπου είχε συναντήσεις και επαφές με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγοράς και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα επισήμανε πως η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του αρχικού της στόχου για τα Ιωάννινα.

Στον ορίζοντα, όπως φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι πως αναμένεται το τέλος του καλοκαιριού να ξεκινήσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων από Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νησιά, με προορισμό τα Ιωάννινα.

Αυτό που θα διαφέρει από τον αρχικό σχεδιασμό, είναι πως τα υδροπλάνα θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και όχι στη λίμνη Παμβώτιδα, καθώς δεν έχει τελεσφορήσει η διαδικασία διαδικασία της αδειοδότησης του υδατοδρομίου στην περιοχή του Περάματος.

Από τη μεριά της η Hellenic Seaplanes, φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού των πτήσεων και για την περιοχή των Ιωαννίνων, χωρίς να περιμένει το τέλος της διαδικασίας αδειοδότησης για την Παμβώτιδα. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης που εκκρεμεί στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, η εταιρεία ξεκινά τις πτήσεις αρχικά από και προς την Κέρκυρα που θα γίνονται πρωί και βράδυ αντίστοιχα ενώ ενδιάμεσα της εβδομάδας θα υλοποιούνται και 2-3 πτήσεις προς Παξούς και Διαπόντια νησιά.

«Τα Γιάννενα ήταν από την αρχή και παραμένουν στον σχεδιασμό μας, αλλά θα ξεκινήσουμε τις πτήσεις από το αεροδρόμιο και ευελπιστούμε σύντομα να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε χρήση του υδατοδρομίου», ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή