Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » TE του ΚΚΕ Κέρκυρας: Η προεκλογική συγκέντρωση στη Λευκίμμη

TE του ΚΚΕ Κέρκυρας: Η προεκλογική συγκέντρωση στη Λευκίμμη

Την Κυριακή 02/06, στο Ποτάμι της Λευκίμμης, πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές με ομιλητή τον  Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση: «Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Ν. Τριάντης έκανε αναφορά στους αναρίθμητους αγωνιστές κομμουνιστές της περιοχής που ήταν παραδείγματα προς μίμηση όπως ο Νάσος Βλάσσης και ο Θρασύβουλος Βλάσσης που εκτελέστηκαν το 1949 στα Γιάννενα. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η φωνή της Λευκίμμης και της Κέρκυρας ακούστηκε στα μεγαλειώδη συλλαλητήριά για τα Τέμπη, στις στάσεις εργασίας, στις απεργίες, στις μαζικές συγκεντρώσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, στους αγώνες των φοιτητών, στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια και πρόσφατα στην επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Τόνισε ότι πρέπει να  μετατρέψουμε την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια και την οργή σε διάθεση για αγώνα, για ελπίδα και αυτό μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί. Στην Κέρκυρα υπάρχει Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Σωματεία, Σύλλογοι που στέκονται με ταξικό προσανατολισμό και υπερασπίζονται τα λαϊκά εργατικά συμφέροντα χωρίς να δειλιάζουν.

Θύμισε ακόμη τις εμβληματικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς στην πανδημία, το σύνθημα πώς «μόνο ο λαός σώζει το λαό» στις πυρκαγιές στη Βόρεια Κέρκυρα, τις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς (ξενοδοχεία, κατασκευαστικά έργα, super market, κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο της πόλης και το Κέντρο Υγείας στη Λευκίμμη αλλά και για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού). Εκεί δηλαδή που καθημερινά βρίσκονται οι κομμουνιστές και γι’ αυτό την κάλπη των ευρωεκλογών δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Επισήμανε ότι πίσω από κάθε αδικία, κάθε έγκλημα κρύβεται η ΕΕ, τα κόμματα του κεφαλαίου που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν την κατάργηση του 8ώρου, την εντατικοποίηση της δουλειάς χωρίς ΣΣΕ, τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας της ζωής αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά τα οποία δεν είναι επιλέξιμα καθώς δεν αφήνουν κέρδος. Η ΕΕ έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στα εγκλήματα στα Τέμπη, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στο ναυάγιο της Πύλου, στις μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Όλα τα άλλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση συγκλίνουν μαζί με τη ΝΔ σε όλα τα στρατηγικά ζητήματα. Ο Ν. Τριάντης επισήμανε ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή θα στείλει πανευρωπαϊκό μήνυμα, θα ταρακουνήσει και θα αναθαρρέψει κόσμο, θα εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, θα δώσει ανάσες ανακούφισης και αισιοδοξίας.

Επισημάνθηκε ότι κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι και το κρίσιμο ζήτημα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο. Είναι η ΕΕ των πολέμων που έχει δώσει ήδη 100 δις ευρώ στο καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία και έχει στείλει πολεμική αποστολή στην Ερυθρά θάλασσα, με ελληνική συμμετοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ν. Τριάντης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών, ώστε να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού.

Για να σηκωθεί το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά αλλά και για να σταλθεί από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή