Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τ.Ε Κ.Κ.Ε Κέρκυρας: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Τ.Ε Κ.Κ.Ε Κέρκυρας: Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, στο Θεατράκι Άλσους της Γαρίτσας, σύσκεψη – συζήτηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τη σύσκεψη οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ και η ομιλήτρια Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε εισηγητικά τη σημασία αυτής της συζήτησης σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά, όπως και η Γαρίτσα στην Κέρκυρα, ώστε να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση την επόμενη των εκλογών που είναι ήδη εδώ.
Η ομιλήτρια επισήμανε ότι το θετικό αποτέλεσμα της εκλογικής ανόδου του ΚΚΕ και συγκεκριμένα το ποσοστό στην Κέρκυρα, που είναι το 12ο μεγαλύτερο πανελλαδικά, επιτεύχθηκε σε συνθήκες μεγάλου αποπροσανατολισμού και σκληρής αντιπαράθεσης προεκλογικά, ενώ μετεκλογικά προσπάθησε να απαξιωθεί ακριβώς επειδή προκαλεί φόβο. Εξήγησε πως προκαλεί φόβο επιβεβαιώνοντας ότι οι δεσμοί του ΚΚΕ με εργατικές – λαϊκές δυνάμεις όχι μονάχα διατηρούνται αλλά ανανεώνονται και δυναμώνουν. Το θετικό αποτέλεσμα προκαλεί ανησυχία στο αστικό πολιτικό σύστημα επειδή το ΚΚΕ είναι η μόνη συνεπής και υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, της ανατροπής.
Χαρακτηριστικό είναι πως το ΚΚΕ έχει μεγάλα ποσοστά εκεί που δόθηκαν μεγάλοι εργατικοί αγώνες όπως στα χωριά της ΛΑΡΚΟ και στα μεταλλεία της Χαλκιδικής ή σε άλλες περιοχές που έγιναν μεγάλοι λαϊκοί αγώνες όπως στη Θεσσαλία, αλλά και σε χωριά και περιοχές της Κέρκυρας.
Ξεκαθάρισε δε πως το ΚΚΕ θα καταθέσει με πολλαπλάσιο τρόπο αυτή την εκλογική δύναμη που του έδωσε ο λαός για να πάρουν νέα πνοή οι αγώνες και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στις συνθήκες οικονομικής αστάθειας, βαθύτερης πολεμικής εμπλοκής και γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπου εδώ θα χρειαστεί η εργατική τάξη, ο λαός μας, να βρεθεί μπροστά, να μην ξαναματώσει για τα κέρδη του κεφαλαίου. Το τελευταίο μόνο διάστημα στην Κέρκυρα αυτό φάνηκε στον αγώνα κόντρα στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στο ξεμπρόστιασμα της πολυεθνικής LIDL που το επιχειρεί, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον Τουρισμό που εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη για τους ξενοδόχους ενώ οι ίδιοι είναι απλήρωτοι. Γενικά φαίνεται στην οργάνωση και τον αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων που βάζουν στην προμετωπίδα του την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και το ΚΚΕ είναι και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Τέλος, αναφερόμενη στην αποχή, σημείωσε πως αυτή η πολιτική διαμαρτυρία που εκφράστηκε με αποχή και απαξίωση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα της ΕΕ πρέπει να μην είναι άσφαιρη, αλλά να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά ώστε να μην παρερμηνεύεται.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή