Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κέρκυρας: Παρουσίαση υποψηφίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις προκριματικές εκλογές του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κέρκυρας: Παρουσίαση υποψηφίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις προκριματικές εκλογές του κόμματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κέρκυρας, η παρουσίαση των υποψηφίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις προκριματικές εκλογές του κόμματος, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 για την ανάδειξη, από τη βάση, των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την παρουσίαση των τριών υποψηφίων έκαναν ο Συντονιστής της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Μωραΐτης και η Αν. Συντονίστρια Βιβή Βλάχου. Πρόκειται για τους:

Αραβαντινό – Σιμωνέτο Χαράλαμπο

-Γραμμένου Ελένη και

-Τεμπονέρα Αθανάσιο.

Τα αναλυτικά βιογραφικά των υποψηφίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται στη διαδρομή: https://euroekloges.syriza2024.gr/

 

Εισηγητικά ο Χρήστος Μωραΐτης αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια, η επιδείνωση της οικονομίας στη χώρα, η κατρακύλα του Κράτους Δικαίου (με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το έγκλημα των Τεμπών, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων κλπ), τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην έκφραση της ψήφου των εκλογέων στη χώρα μας. Αλλά και η εκλογή των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε, είναι μεγάλης σημασίας για το μέλλον των χωρών της ΕΕ, καθώς λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον των πολιτών. “Πρόκειται για σημαντικές εκλογές, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παλεύουμε να κάνουμε την Ευρώπη, χώρο δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ισότητας, σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο περιβάλλον, γιατί δεν είναι δεδομένα όλα. Γι΄αυτό η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απαραίτητη” είπε μεταξύ άλλων.

Η Βιβή Βλάχου αναφέρθηκε στην καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στους πολίτες που επιθυμούν στα ψηφοδέλτιά του, με συνδιαμόρφωση, συμμετοχικότητα και διαφάνεια στην πολιτική ζωή. Οι ανοικτές προσκλήσεις του κόμματος στην κοινωνία ευνοεί την ενεργοποίηση των πολιτών και την συμμετοχή της βάσης, ώστε να καταστεί δυνατή μια ευρεία πλειοψηφία που θα παλέψει για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Και οι τρεις υποψήφιοι πήραν το λόγο και παρουσίασαν την υποψηφιότητά τους και τους λόγους συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές και στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να εκπροσωπηθεί η βάση των πολιτών. “Ως νέος δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στο φως έναντι του σκοταδιού και ζητώ μια Ευρώπη με ειρήνη, δικαιοσύνη, ασφάλεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι μια Ευρώπη των λίγων και των Τραπεζών” είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Αραβαντινός – Σιμωνέτος. Για αξιοκρατική διαδικασία που έδωσε το δικαίωμα σε όλους να λάβουν μέρος και να αξιολογηθούν, έκανε λόγο η Ελένη Γραμμένου, καταθέτοντας ως προτεραιότητες, ανάμεσα στα άλλα, τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, την εξάλειψη της φτώχειας, την ισότητα και τα δικαιώματα και τον αγώνα για μια αντιφασιστική-δημοκρατική Ευρώπη. Τέλος ο Αθανάσιος Τεμπονέρας πρόταξε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση του απλού κόσμου, που σήμερα παλεύει για τα αυτονόητα και τόνισε ότι πρέπει όλοι να συστρατευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αποτροπή της ακροδεξιάς που εξαπλώνεται.

 

Διαδικαστικά

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ.

► Θα ψηφίσουν διαδικτυακά όσοι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, και δια ζώσης στις κάλπες που θα στηθούν, για την ΠΕ Κέρκυρας στα εξής σημεία:

-Πόλη Κέρκυρας: Δύο κάλπες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κέρκυρας (πρ. Νομαρχία).

-Αχαράβη: Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

-Βραγκανιώτικα: Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου

-Αργυράδες: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Λευκίμμη: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

-Παξούς: Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

►Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και απλοί φίλοι, ψηφοφόροι του κόμματος που έχουν ενδιαφέρον και τους παρακινεί η καινοτόμα διαδικασία, χωρίς την υποχρέωση να γίνουν μέλη. Θα συμπληρώσουν μόνο μια φόρμα με τα στοιχεία τους, επιδεικνύοντας έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

► Όσοι ψηφίσουν θα καταβάλλουν αντίτιμο 2 ευρώ.

► Για τα Ιόνια Νησιά, οι εκλογείς έχουν δικαίωμα μίας (1) ψήφου, δηλ. Επιλογής ενός από τους τρεις υποψηφίους, ώστε να αναδειχθεί ο/η υποψήφιος/α της Περιφέρειας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

► Οι νομαρχιακές επιτροπές είναι υπεύθυνες για τη συλλογή των αποτελεσμάτων από τις εφορευτικές επιτροπές, τα οποία θα αποστείλουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Θα προστεθούν και τα αποτελέσματα της ψηφιακής εκλογικής διαδικασίας και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή