Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συνάντηση Πουλημένου με τον Πρέσβη της Ελβετίας – Στον απόηχο της τιμητικής εκδήλωσης για τον  Guillaume Henri Dufour

Συνάντηση Πουλημένου με τον Πρέσβη της Ελβετίας – Στον απόηχο της τιμητικής εκδήλωσης για τον  Guillaume Henri Dufour

Τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Μάϊου, στο Iστορικό Δημαρχείο της Πόλης,  ο  Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Stefan Estermann, συνοδευμένος από   την Πρόξενο της Ελβετίας στην Κέρκυρα κα Κάρολ Κασφίκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπύρου Χαλικιόπουλου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη στο νησί μας, ο οποίος  δήλωσε γοητευμένος από τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις για το έργο και την τεράστια συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εστιάζοντας   στη συνταγματική και διοικητική οργάνωση της Ελβετίας, με τη δημιουργία των Καντονίων, καθώς και στην ανεκτίμητη προσφορά του όσον αφορά  στη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας επίσης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και τις προοπτικές ανάπτυξής του, και στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος δήλωσαν ότι η Κέρκυρα είναι ένας ασφαλής προορισμός που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικοοικονομικές τάξεις ενώ εστίασαν στις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην  ανάβαθμιση και δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

“Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ελβετός Πρέσβης,  επισκέφθηκε την Κέρκυρα για να παραστεί στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Albert Cohen στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Ίδρυμα «Maison Dufour» και τον σύλλογο «Les Salons du Général Dufour»,  προκειμένου να τιμήσουν τον Ελβετό Στρατηγό Guillaume Henri Dufour, ο οποίος ήταν ο πρώτος που χαρτογράφησε την Κέρκυρα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που επέτρεπε την καταγραφή όλων των υψομετρικών διαφορών ενώ σχεδίασε  νέα οχυρωματικά έργα για την ενίσχυση της άμυνας της Κέρκυρας.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαίου, τελετή ονοματοδοσίας, κατά την οποία,  το όνομα του Guillaume Henri Dufour δόθηκε σε πλατεία επί της οδού Κολοκοτρώνη, πλησίον του Δικαστικού  Μεγάρου Κέρκυρας, μετά από την κοινή πρόταση που είχαν καταθέσει οι εμπλεκόμενοι φορείς  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντών Νήσων, η οποία εγκρίθηκε στις  27 Φεβρουαρίου 2024”.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή