Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συνάντηση Πουλημένου με το Σύλλογο “San Giacomo” –  Αναγκαία η ενεργοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης της Παλιάς πόλης UNESCO

Συνάντηση Πουλημένου με το Σύλλογο “San Giacomo” –  Αναγκαία η ενεργοποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης της Παλιάς πόλης UNESCO

Τα θέματα προτεραιότητας και τους προβληματισμούς των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου “SanGiacomo”  έθεσαν στον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του.

Μεταξύ αυτών ήταν η Πολιτιστική πολιτική του Δήμου και η Πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, η διαχείριση του Δημόσιου χώρου και η Ύδρευση.

Για το  πρώτο θέμα, η θέση του συλλόγου που μεταφέρθηκε στο Δήμαρχο ήταν ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν τόσο το Σχέδιο Διαχείρισης της Παλιάς πόλης UNESCO όσο και ο Κανονισμός Αστικής λειτουργίας της δεδομένου ότι αυτά περιλαμβάνουν μέτρα για την προστασία του πολιτιστικού κεφαλαίου αλλά και οργάνωσης της αστικής λειτουργίας στη βάση της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια συγκροτημένη Πολιτιστική πολιτική του Δήμου με στόχευση στην ανάδειξη και διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας και αισθητικής, στη διαχείριση του πολιτιστικού κεφαλαίου και των πολιτιστικών υποδομών και στην ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού.  Ενημερώθηκε επίσης ο Δήμαρχος για την πρόθεση του Συλλόγου SanGiacomoνα οργανώσει Ημερίδα με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική πολιτική» το φετινό φθινόπωρο και αποδέχθηκε την πρόταση αυτή να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου. Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το ΔΣ του Συλλόγου για την πρόθεσή του να ενεργοποιηθεί ο Φορέας Διαχείρισης της Παλιάς πόλης καθώς και για την δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν στην ανακαίνιση του Δημοτικού θεάτρου και την εγκατάσταση νέου υπαίθριου θεάτρου στο Μον Ρεπό.

Όσον αφορά στο Δημόσιο χώρο, ο Σύλλογος παρουσίασε τεκμηριωμένη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης σε κεντρική πλατεία της Παλιάς πόλης όπου είναι πέρα από εμφανής η κατάληψη και «οικειοποίηση» δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, και μάλιστα με τάσεις επεκτατικές.  Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος συμμερίστηκε την ένταση του προβλήματος για το οποίο ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες ελέγχου, το ζήτημα ωστόσο θα μπορέσει να λυθεί οριστικά με τη δημιουργία μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία.  Και για το θέμα του Δημόσιου χώρου και της διαχείρισής του, ο Σύλλογος ενημέρωσε τον κ. Πουλημένο ότι  προγραμματίζει την οργάνωση Ημερίδας το φθινόπωρο.

Ενώ για το μείζον πρόβλημα της υδροδότησης και των συχνών διακοπών νερού στο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος παρουσίασε στο Σύλλογο με τα μελανότερα χρώματα τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ η οποία, πέραν των όποιων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες απώλειες νερού λόγω πεπαλαιωμένων δικτύων αλλά, το σημαντικότερο, στις νέες συνθήκες ανυδρίας που δημιουργεί η κλιματική κρίση (ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες).

Τέλος ο  Σύλλογος San Giacomο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση που είχε με τον κ. Πουλημένο και απέσπασε από αυτόν την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Παλιάς πόλης.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή