Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συνάντηση Γκίκα  με Πρόεδρο Ν.Α.Τ. : «Σημαντικές πρωτοβουλίες η εφαρμογή του myNAT app, η επιτάχυνση των διαδικασιών και τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Ν.Α.Τ. και ΑΕΙ»

Συνάντηση Γκίκα  με Πρόεδρο Ν.Α.Τ. : «Σημαντικές πρωτοβουλίες η εφαρμογή του myNAT app, η επιτάχυνση των διαδικασιών και τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Ν.Α.Τ. και ΑΕΙ»

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην διαδικασία απονομής των συντάξεων, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ν.Α.Τ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαγκαρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Γκίκα, ότι ο χρόνος απονομής των συντάξεων, σε αμιγώς ασφαλισμένους του Ν.Α.Τ., έχει περιοριστεί πλέον σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προσπάθειες ένταξης του Ν.Α.Τ. στην ψηφιακή εποχή, με την δημιουργία της νέας ψηφιακής εφαρμογής “myNAT”, στην οποία οι ναυτικοί θα μπορούν να βλέπουν σε ηλεκτρονική μορφή το ιστορικό υπηρεσίας τους, (συνολικές ημέρες υπηρεσίας, ημέρες ανά έτος, ιστορικό υπηρεσιών κατά χρονικό εύρος κ.λπ.), να δημιουργούν και να αποθηκεύουν σε pdf αρχείο και να εξάγουν στατιστικά στοιχεία βασισμένα σε φίλτρα.

Τέλος, ο κ. Τσαγκαρόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ Ν.Α.Τ. και ΑΕΙ, όπως αυτό που υπεγράφη ανάμεσα στο Ν.Α.Τ. και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.), με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε ερευνητικό, μελετητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Ν.Α.Τ. στον κ. Γκίκα, μέσω της επιστημονικής τεκμηρίωσης, θα μπορέσει να υλοποιηθεί καλύτερα ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός του Ταμείου, που περιλαμβάνει δράσεις για την προσέλκυση νέων και γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα, για την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική φροντίδα των ναυτικών και των οικογενειών τους, για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας, κ.α.

Ο κ. Γκίκας συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ν.Α.Τ. για τις θετικές πρωτοβουλίες του Φορέα και ζήτησε – με την συνεργασία φυσικά του ΕΦΚΑ – να επισπευσθούν ακόμα περισσότερο οι χρόνοι που αφορούν στην διαδοχική ασφάλιση.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή