Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συναντήσεις Κασσελάκη με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Συναντήσεις Κασσελάκη με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Κασσελάκης ο οποίος με την ευκαιρία της επίσκεψης είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή και τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλημένο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Προ των συναντήσεων στα καντούνια της Παλαιάς Πόλης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους του νησιού αλλά και αρκετούς εκδρομείς που επέλεξαν την Κέρκυρα για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Σε συνομιλία που είχε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για τα μείζονα προβλήματα της Περιφέρειας και συγκεκριμένα: η γραφειοκρατία σε μια νησιωτική περιφέρεια, οι δυσκολίες πληρωμών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα ζητήματα διασύνδεσης μεταξύ των νησιών μέσω της επιδοτούμενης γραμμής, τους οδικούς άξονες των νησιών, το μείζον θέμα της ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία επιβαρύνονται από την τουριστική ανάπτυξη και το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των δήμων με κόστος άνω των 10 εκατ. ευρώ το έτος. Επιπλέον κατέγραψε το ζήτημα της ακρίβειας στην στέγη που επηρεάζει δημόσιους υπαλλήλους, ιατρούς, φοιτητές που θέλουν να εγκατασταθούν στο νησί αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.

Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε στην σοβαρότητα των επιπτώσεων που έχει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και το πως αυτή ουσιαστικά συρρικνώνει τα περιφερειακά πανεπιστήμια αποδυναμώνοντας τις περιφέρειες της χώρας. Ενώ αναφέρθηκε και στις αναμνήσεις που έχει από τις αναμνήσεις που έχει από οικογενειακές διακοπές στο νησί. Απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη τον ενημέρωση ότι είχε επισκεφθεί προ τεσσάρων ετών το Αχίλλειο όταν ήταν ακόμη ανοιχτό και εξέφρασε την αγωνία του για την συντήρηση και την προσβασιμότητα του μνημείο καθώς είναι σημαντικό για το πολιτιστικό χαρτοφυλάκιο της χώρας.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή