Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου σε εκδηλώσεις του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024 στο Τόκιο 

Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου σε εκδηλώσεις του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024 στο Τόκιο 

Στο μακρινό Τόκιο ταξίδεψε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024. Συγκεκριμένα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+, έλαβε μέρος, μεταξύ άλλων,  στην Έκθεση Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2024 στην πρωτεύουσα  της Ιαπωνίας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Αν. Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Καρράς, Ιδρυματικός Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+,  ο οποίος υποδέχθηκε στο περίπτερο του Ιονίου στην Έκθεση δεκάδες Ιάπωνες μαθητές και φοιτητές που ενδιαφέρθηκαν για τις σπουδές στην Ελλάδα και δη στο  Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, ο κ. Καρράς μοίρασε στους ενδιαφερόμενους το φυλλάδιο του Ιδρύματος όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά μεταφρασμένο και στα ιαπωνικά (μία εκδοση του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου), πράγμα που ξάφνιασε ευχάριστα τόσο τους επισκέπτες όσο και τους διοργανωτές της έκθεσης.

Εκτός από την εκπροσώπηση του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Έκθεση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Καρράς έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Θηλέων Ότσουμα (Otsuma Women’s University) του Τόκιο με τίτλο «Διάδραση  Πολιτισμού και Επικοινωνίας» (“Culture-Communication Interface”) στις 13 Ιουνίου.

Τέλος, στο ανωτέρω πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Ιαπωνίας 2024, ο κ. Καρράς επισκέφτηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο, όπου είχε την τιμή να τον υποδεχτούν ο Έλληνας πρέσβης κ. Νικόλαος Αργυρός με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Πρεσβείας κ. Στυλιανό Χουρμουζιάδη.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή