Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συμφωνία Ιονίου Πανεπιστημίου και Δήμου Κ. Κέρκυρας για ανταλλαγή οικοπέδων – Campus το Ιόνιο, parking ο Δήμος

Συμφωνία Ιονίου Πανεπιστημίου και Δήμου Κ. Κέρκυρας για ανταλλαγή οικοπέδων – Campus το Ιόνιο, parking ο Δήμος

Έτοιμο για δημιουργία πανεπιστημιακού Campus εκτός πόλης βρίσκεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που αλλάζει άρδην τον κτιριακό σχεδιασμό του μετά τη θετική κατάληξη που είχαν οι συζητήσεις με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και με παραγωγική συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Τρεπεκλή.

Σήμερα το πρωί ο Πρύτανης του Ιονίου  Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος και ο Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας  Στέφανος Πουλημένος οριστικοποίησαν τη συμφωνία  μεταξύ των δύο φορέων για την ανταλλαγή οικοπέδων ιδιοκτησίας τους, ακόμα και μέσω αμοιβαίας πώλησης, για να μην προκύψουν νομικά κωλύματα, ούτως ώστε να δώσουν αμοιβαίες λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τους φορείς που διοικούν.

Υπό αυτό το πλαίσιο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει δημοτικό οικόπεδο εκτός πόλης 25 στρεμμάτων, όπου και θα οικοδομηθεί ένα μικρό  Campus που θα φιλοξενήσει τα τμήματα Τεχνών του Ιδρύματος και παράλληλα θα κατασκευαστούν υποδομές αθλοπαιδιών κι ένα ανοιχτό θέατρο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε επιπλέον ότι με το νέο σχεδιασμό το Ιόνιο Πανεπιστήμιο απαντά και στα ερωτήματα που εδώ και πολύ καιρό τίθενται στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το κατά πόσο ήταν σωστή η επιλογή της πρώτης διοικούσας, το Πανεπιστήμιο να διαχυθεί εντός του αστικού ιστού   της πόλης, απόφαση που προφανώς δεν εκτίμησε τις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Κ. Κέρκυρας θα αποκτήσει τα δύο οικόπεδα της Παλλάδας, που προορίζονταν για την ανέγερση του κτιρίου του Μουσικού τμήματος, αλλά λόγω των αρχαιοτήτων η οικοδόμηση είτε θα καθυστερήσει, είτε ακυρωθεί και εκεί θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο περιφερειακό πάρκινγκ, δίνοντας μεγάλης σημασία απάντηση στο κυκλοφοριακό θέμα της πόλης κι απαντώντας παράλληλα και στο σχεδιασμό του  ΣΒΑΚ, που  στην ολοκλήρωσή του ευελπιστούμε να επιλύσει το κρίσιμο ζήτημα του κυκλοφοριακού στην πόλη.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή