Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή περίπου 1,3 εκατ. φορολογικών δηλώσεων

Στις 2 Ιουλίου η αυτόματη υποβολή περίπου 1,3 εκατ. φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι την 1η Ιουλίου μπορούν περίπου 1,3 εκατ. φορολογούμενοι που ανήκουν στην κατηγορία των προσυμπληρωμένων δηλώσεων να τσεκάρουν και να διορθώσουν εφόσον χρειάζεται τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στις 2 Ιουλίου η φορολογική τους δήλωση θα υποβληθεί αυτόματα.

Σημεία προσοχής
Ο φορολογούμενος οφείλει να ελέγξει το περιεχόμενο της προσυμπληρωμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που του κοινοποιήθηκε, και σε περίπτωση που τα στοιχεία που περιέχει δεν είναι ακριβή ή είναι ελλιπή, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση με τα ορθά και πλήρη στοιχεία, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Σε περίπτωση λάθους για παράδειγμα στα εισοδήματα και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί, οι πολίτες θα πρέπει να απευθυνθούν στους εργοδότες τους ώστε αυτοί με την σειρά τους να υποβάλουν νέα δήλωση με τα σωστά στοιχεία.

Οι φορολογούμενοι έχουν διορία 30 ημερών, μετά την υποβολή δήλωσης με επιφύλαξη, ώστε να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δεν προσκομιστούν μέσα στο διάστημα των 30 ημερών οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται, καθώς η υποβολή δήλωσης με επιφύλαξη δεβν σημαίνει και αναστολή είσπραξης φόρου.

Σημειώνεται, ότι αν έχει καταβληθεί φόρος και μετά την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών το ποσό φόρου είναι μικρότερο (ή μηδενικό) από αυτό που καταβλήθηκε, τότε ο φόρος επιστρέφεται.

Εναλλακτικά, ο φορολογούμενος, μετά την έκδοση της πράξης διοικητικού προσδιορισμού του φόρου, μπορεί να ζητήσει τη διόρθωσή της, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης.

Η Φορολογική Διοίκηση εκδίδει πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου μόνο εφόσον κάνει αποδεκτή τη δήλωση.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή