Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στην Κέρκυρα σήμερα η πριγκίπισσα Kako της Ιαπωνίας

Στην Κέρκυρα σήμερα η πριγκίπισσα Kako της Ιαπωνίας

Στην Κέρκυρα φθάνει σήμερα το μεσημέρι η πριγκίπισσα Kako της Ιαπωνίας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, συναντήθηκε χθες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η πριγκίπισσα θα φτάσει στο νησί μας στις 02.00 το μεσημέρι και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο.

Στις 05. 30 θα επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου  και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας  Κεφαλογιάννη.

Η πριγκίπισσα Kako όπως αναφέρει η ΕΡΤ Κέρκυρας το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και θα παρακολουθήσει την ομιλία της Διευθύντριας του Μουσείου Δέσποινας Ζερνιώτη, με θέμα “Η Συμβολή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας στην ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας”, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας» και της συμπλήρωσης 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Η πριγκίπισσα Κάκο είναι ίσως το πιο δημοφιλές μέλος της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας.Είναι μόλις 30 ετών πάντα χαμογελαστή και είναι κόρη του Διαδόχου Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο.

Οι  Ιάπωνες «Ελπίδα του Θρόνου». Όταν έκλεισε τα 20 της χρόνια, το 2014, στο παλάτι βρέθηκαν 80.000 άνθρωποι για να τα γιορτάσουν.

 

Η συνάντηση με Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη

Η  πριγκίπισσα Κάκο  έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΠτΔ την υποδέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς, τονίζοντας τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας, ιδίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Από την πλευρά της, η πριγκίπισσα Κάκο ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και, μεταφέροντας μήνυμα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, εξέφρασε την πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη την υποδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και πάλι τονίστηκαν η μακροχρόνια φιλία και οι ιδιαίτερα στενές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιαπωνία, με αφορμή και τη συμπλήρωση 125 ετών διπλωματικών σχέσεων.

Επισημάνθηκε επίσης η σημασία των ανταλλαγών σε πολιτιστικό και διαπροσωπικό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που ξετυλίγεται στο πλαίσιο του τρέχοντος «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή