Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα – Ο Oλυμπιακός ύμνος ακούστηκε ακόμα μια φορά στην πατρίδα του Σπύρου Σαμάρα

Στην Κέρκυρα η Ολυμπιακή Φλόγα – Ο Oλυμπιακός ύμνος ακούστηκε ακόμα μια φορά στην πατρίδα του Σπύρου Σαμάρα

Στην Κέρκυρα, στην πατρίδα του συνθέτη Σπύρου Σαμάρα, του συνθέτη του ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, έφτασε σήμερα το μεσημέρι η Ολυμπιακή Φλόγα, στα πλαίσια της λαμπαδιοδρομίας στην Ελλάδα πριν  παραδοθεί στη Γαλλία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων  Paris 2024.

Το κλιμάκιο της Ολυμπιακής επιτροπής που συνοδεύει τη λαμπαδηδρομία έφτασε στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 2.45 και στη συνέχεα μέσα από τη διαδρομή των οδών Λοχαγού Σπύρου Βλάϊκου (Τάφρος Ν. Φρουρίου), Σταματίου Δεσύλλα, Γερασίμου Ασπιώτη (ΟΡΦΕΑΣ), Ακαδημίας, Αγωνιστών Πολυτεχνείου (Ακταίον)  έφτασε   στην Κάτω  Πλατεία στις 3.00 μ.μ.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν εκατοντάδες θεατές, που περίμεναν υπομονετικά το πέρασμα της φλόγας για να χειροκροτήσουν και να τιμήσουν τους λαμπαδηδρόμους.

Τη φλόγα μετέφεραν στο βωμό  στη Σπιανάδα οι: Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης ανοικτής θαλάσσης, που ήταν κι αυτός πουάναψε το βωμό. Η Μαρία Γεωργάτου, Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής. Η Ιωάννα Μπούζιου, Ολυμπιονίκης  στο σόφτμπολ. Ο Αρσένης Τσιμίνος, Κάτοχος Παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων 2.000μ. στιπλ. Ο Χαράλαμπος Θεοδόσης, Πρωταθλητής στο  iceswimming και η Αναστασία Μεσημέρη, ΑΜΕΑ   έχει διακριθεί σε  αγώνες  κολύμβησης.

Στην Κάτω πλατεία πλήθος κόσμου, πρόσκοποι, μαθητές και επίσημοι, περίμεναν την τελετή, με το μικτό  σχήμα των  4 φιλαρμονικών από την  Παλαιά Φιλαρμονική, τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», τη Φιλαρμονική «Καποδίστριας» και τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Σπύρος Σαμάρας» Άνω  Κορακιάνας, να παιανίζουν τον Ολυμπιακό Ύμνο και στη συνέχεια τους Εθνικούς Ύμνους της Γαλλίας και της Ελλάδας, παράλληλα με την έπαρση των δύο σημαιών.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κεντρική Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πουλημένος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, παρουσία του εκπροσώπου της Πρεσβείας της Γαλλίας, και εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω στο νησί μας, στην ιστορική πόλη της Κέρκυρας, που  υποδέχεται σήμερα με συγκίνηση και περηφάνια, την Ολυμπιακή Φλόγα. Τη  φλόγα  που συμβολίζει και θερμαίνει την ειρήνη, την ευγενή άμιλλα, την συνύπαρξη των Λαών.  Τη φλόγα που αποτελεί Ελπίδα και φάρο για έναν καλύτερο κόσμο, για καλύτερες εποχές.  Τη φλόγα που φωτίζει ιστορία χιλιάδων ετών…

…Σήμερα  ο Λαός της Κέρκυρας,  χαίρεται  και  τιμά  την διέλευσή της,  από τα χώματά του,   επιβεβαιώνοντας την πίστη  του στις αρχές της ευγενούς άμιλλας και στο συνδυασμό των σωματικών  επιτευγμάτων και των πνευματικών αρετών.

Υποδεχόμαστε την Ολυμπιακή Φλόγα και ευελπιστούμε όλες οι πόλεις του κόσμου να μοιραστούν τα ιδεώδη του αθλητισμού:

Ιδεώδη συνεργασίας, ειρήνης, πνευματικής και πολιτιστικής ανάτασης.

Στην αρχαιότητα η διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων, σταματούσε τους πολέμους. Σήμαινε εκεχειρία. Και σήμερα, όπου το αίτημα για ειρήνη και ευημερία είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώνει όλο τον κόσμο».

Αύριο το πρωί στις 8.00, η Ολυμπιακή φλόγα, που διανυκτέρευσε στο νησί μας,  μέσω των οδών, Ανάκτορα, οδός Αρσενίου, θα κατευθυνθεί στο νέο  λιμάνι για την  αναχώρηση και τη συνέχιση της λαμπαδηδρομίας  μέχρι και τον τελικό προορισμό στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, όπου και θα παραδοθεί στη γαλλική ολυμπιακή επιτροπή, που θ’ αναλάβει να τη μεταφέρει στη Γαλλία, μέσω Μασσαλίας, με το εμβληματικό ιστιοφόρο “Belem”.

 

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή