Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στέλνουν πίσω το «Ασάνη» – Νέα συμφωνία υπό όρους με την ΕΤΑΔ ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Στέλνουν πίσω το «Ασάνη» – Νέα συμφωνία υπό όρους με την ΕΤΑΔ ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Το επιστρέφουν (προσωρινά μάλλον) στην ΕΤΑΔ το κτίριο Ασάνη, απορρίπτοντας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Κέρκυρας,  τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επαφή ή  προσπάθεια βελτίωσης των όρων της μεταβίβασης.

Η Δημοτική αρχή  Kεντρικής Κέρκυρας εισηγήθηκε την ανατροπή της απόφασης στη βάση του σκεπτικού της αντιδημάρχου Οικονομικών που επικαλείται την οικονομική ένδεια του Δήμου, όπου και επιδιώκεται η ανάληψη ή και η χρηματοδότηση  του κόστους της άρσης της επικινδυνότητας από την ΕΤΑΔ που είναι κι ο κύριος του ακινήτου.

Η απόφαση δέχεται την μεταβίβαση υπό τον όρο της εξασφάλισης πίστωσης και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η παραχώρηση υπό την προϋπόθεση της σύνταξης μελέτης για την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης.

Την απόφαση αυτή υποστήριξε και η παράταξη Υδραίου, παρ’ όλο που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με το δικό της προηγούμενο σχεδιασμό, με το σκεπτικό να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία ώστε να μην χαθεί η δυνατότητα απόκτησης του ακινήτου από το Δήμο.

Μάλιστα η πρώην Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επεσήμανε ότι θα όφειλαν πρώτα να έχουν διερευνήσει τη δυνατότητα  νέας συμφωνίας, πριν καταλήξουν στο έσχατο μέτρο της απόρριψης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως υπήρχε διαθέσιμο αρχικό κεφάλαιο 140 χιλ. ευρώ για τις άμεσες παρεμβάσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες που θα παρείχαν την εξασφάλιση για την αξιοποίηση του ακινήτου, ακόμα και μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως τη χρηματοδότηση της υποστηριζόμενης στέγασης στην περίπτωση που δεν θα προέκυπτε άλλη μορφή χρηματοδότησης ακόμα και μέσω ιδιωτικής χρηματοδότησης!

Σε κάθε περίπτωση μια διεκδίκηση ετών για το εν λόγω κτίριο επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση και πλέον τίποτε δεν είναι σίγουρο για το μέλλον του, καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΕΤΑΔ να αποφασίσει πως θα πρέπει να διαχειριστεί το μέλλον του ακινήτου, που εκτός από «φιλέτο» στο κέντρο της παλιάς Πόλης, θα πρέπει να αποκατασταθεί το δυνατόν γρηγορότερα λόγω της επικινδυνότητάς του.

Αυτό σημαίνει με «απλά μαθηματικά» ότι κάθε ταχύτερη δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος, προφανώς κι έχει μεγάλες πιθανότητες να προτιμηθεί από την ΕΤΑΔ που  θέλει να βγάλει από το χαρτοφυλάκιό της το εν λόγω ακίνητο, γεγονός που εν πολλοίς θα πρέπει να εκμεταλλευτεί κι ο Δήμος, αρχίζοντας βέβαια από την επαφή με τη διοίκηση της εταιρίας!

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή