Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στέφανος Γκίκας: «Παρά τους Αιώνες υπό Ξένη Κυριαρχία, οι Επτανήσιοι Πάλεψαν και Κατάφεραν να Διατηρήσουν Άσβεστη την Εθνική τους Συνείδηση, τη Θρησκεία, την Ελληνική γλώσσα και την Φιλοπατρία»

Στέφανος Γκίκας: «Παρά τους Αιώνες υπό Ξένη Κυριαρχία, οι Επτανήσιοι Πάλεψαν και Κατάφεραν να Διατηρήσουν Άσβεστη την Εθνική τους Συνείδηση, τη Θρησκεία, την Ελληνική γλώσσα και την Φιλοπατρία»

Με αφορμή την 160η Επέτειο Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο ΒουλευτήςΚέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, ΣτέφανοςΓκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα,μαζί με την μεγάλη θρησκευτική εορτή, γιορτάζουμε την 160η επέτειο από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Ήταν 21 Μαΐου 1864 όταν υψώθηκε η Ελληνική σημαία στα Ιόνια Νησιά, έπειτα από πολυετείς αγώνες για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.
Παρά τους αιώνες που βρίσκονταν υπό ξένη κυριαρχία, οι Επτανήσιοι πάλεψαν και κατάφεραν να διατηρήσουν άσβεστη την Εθνική τους συνείδηση, τη Θρησκεία, την Ελληνική γλώσσα και την Φιλοπατρία.
Έτσι, η επιρροή της δυτικής κουλτούρας στον Επτανησιακό λαό συνέβαλε μεν στην πολιτισμική του εξέλιξη, χωρίς όμως να επηρεάσει την Ελληνικότητά του.
Η Ένωση δεν επέκτεινε μόνο τα εδαφικά όρια της χώρας μας, συνέτεινε επίσης στην ενίσχυση της εθνικής συνοχής, στην ισχυροποίηση της χώρας και στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνικού λαού.

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων και φυσικά σε όλους τους Επτανησίους!
Χρόνια Πολλά και σε όσες και όσους έχουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή!»

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή