Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στ. Γκίκας: Σημαντική η επίσκεψη του υφ. Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στην Κέρκυρα – Στόχος η καλύτερη συνεργασία των Θεσμών στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής

Στ. Γκίκας: Σημαντική η επίσκεψη του υφ. Ναυτιλίας Γιάννη Παππά στην Κέρκυρα – Στόχος η καλύτερη συνεργασία των Θεσμών στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην Κέρκυρα, η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας των «Περιφερειακών Διαλόγων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης o Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στον ΟΛΚΕ όπου έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον Δ/Σ,Σπύρο Ζερβόπουλο, για τα δρομολογημένα και προγραμματισμένα έργα και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, καθώς και για τις νέες μαρίνες.

Έγινε επίσης επίδειξη των πυροσβεστικών δυνατοτήτων ενός νέου Ρ/Κ (ιδιωτικής εταιρείας) που θα ελλιμενίζεται στην Κέρκυρα τους θερινούς μήνες. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων,Στέφανο Πουλημένο, ενώ ο Υφυπουργός επισκέφτηκε και τον λιμένα Λευκίμμης καθώς και τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης.

Ο κ. Παππάς συνάντησε επίσης το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΘΜΑ, την Έφορο Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, κα Δ. Ρηγάκου, καθώς και πληθώρα κομματικών στελεχών.

Επίσης έγινε σύγκληση της ΔΕΕΠ(ΝΔ) Κέρκυρας από τον Πρόεδρο, Σπύρο Παντελιό, όπου μίλησε ο κ. Υφυπουργός και ο Βουλευτής.

Σήμερα Τετάρτη, αφίχθησαν και οι Βουλευτές Ζακύνθου,Διονύσης Ακτύπης, Λευκάδας,Θανάσης Καββαδάς και Κεφαλονιάς, Παναγής Καππάτος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Περιφερειακοί Διάλογοι» του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,Γιάννη Τρεπεκλή, των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Έγινε μια ευρεία συζήτηση ανά νησί, με επισκόπηση όλων των δρομολογημένων έργων αρμοδιότητας Υπουργείου, έλεγχος των εκκρεμοτήτων, προγραμματισμός νέων δράσεων, συντονισμός ενεργειών για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής με έμφαση στην γαλάζια οικονομία και ανάπτυξη και στις υποδομές.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Υφυπουργό, αγαπητό φίλο και συνάδελφο Γιάννη Παππά, διότι επισκέφθηκε την Κέρκυρα μια μέρα νωρίτερα από τους «Περιφερειακούς Διαλόγους» προκειμένου να δούμε, σε συνέχεια των επισκέψεων μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα συγκεκριμένα ζητήματα της ΠΕ Κέρκυρας, αρμοδιότητάς του. 

Στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε για τις λιμενικές υποδομές στα Διαπόντια Νησιά με πρώτο τον Λιμένα Οθωνών που αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού στο αμέσως προσεχές διάστημα (10 εκ. €). Συζητήσαμε επίσης για τον Λιμένα Μαθρακίου (9 εκ. €), η μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται και για τον Λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών (8 εκ. €), η μελέτη του οποίου προχωρά. Οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα των 5 μαρίνων, ήτοι: Μαρίνα Ημερολιάς, Μαρίνα Λευκίμμης, Μαρίνα Καφέ Γυαλί, Μαρίνα MegaYachts και Μαρίνα Λάκκας Παξών, ο νέος επιβατικός σταθμός στον ΟΛΚΕ για Αλβανία, οι αναβαθμίσεις των λιμένων και λιμενίσκων, κλπ. 

Φυσικά στο πλαίσιο των «Περιφερειακών Διαλόγων» μιλήσαμε εκτενώς για την Γαλάζια Οικονομία, το Πλάνο Ανάπτυξης των Ιονίων Νήσων, τις Λιμενικές Υποδομές, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, θέματα ύδρευσης μικρών νησιών, διάβρωσης ακτών κ.α. Ζητούμενο είναι να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή  συνεργασία των 3 Θεσμών,  ήτοι της εκτελεστικής εξουσίας (Υπουργός), Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφερειάρχης) και νομοθετικής εξουσίας (Βουλευτές) στην εφαρμογή και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου που αφορά στα νησιά μας.

Τέλος δόθηκε λύση στο ζήτημα της μεταφοράς αδρανών υλικών από την Ηγουμενίτσα προς τα νησιά μας με την διαμόρφωση – εντός 20 ημέρου – ειδικού προβλήτα στον λιμένα Ηγουμενίτσας. Επίσης αποφασίστηκε να εξεταστεί η δυνατότητα αναβάθμισης της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Ιονίων Νήσων.

Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία που είχε απτό αποτέλεσμα. »

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή