Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στ. Γκίκας: «Προσδοκούμε μια Λευκορωσία Δημοκρατική, ανεξάρτητη και ευημερούσα στους κόλπους της Δύσης»

Στ. Γκίκας: «Προσδοκούμε μια Λευκορωσία Δημοκρατική, ανεξάρτητη και ευημερούσα στους κόλπους της Δύσης»

Ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συναντήθηκε ως επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας, με την ηγέτη της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του United Transition Cabinet, Sviatlana Tsikhanouskaya, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Γκίκας, αφού καλωσόρισε την κα Tsikhanouskaya, ανέφερε πως η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στις προσπάθειες των δημοκρατικών δυνάμεων της Λευκορωσίας να αποκαταστήσουν την Δημοκρατία στη χώρα τους, απέναντι στο καθεστώς του Λουκασένκο.
Επιπλέον εξέφρασε τη βούληση όλων, να γίνει στο μέλλον η Λευκορωσία μια δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα που θα ενταχθεί στους κόλπους της Δύσης.

Ο κ. Γκίκας υπογράμμισε, ότι η Ρωσία συνιστά στρατηγική απειλή για την Ευρώπη και πως θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από την πλευρά της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπισή της.

Από την πλευρά της η κα Tsikhanouskaya ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής και συνολικά την Ελλάδα για τη στήριξή τους στο 115-μελές Συντονιστικό Συμβούλιο, που λειτουργεί ως οιονεί Κοινοβούλιο σε εξορία και αποτελεί την Λευκορωσική αντιπολίτευση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα ήταν μία θετική πρωτοβουλία, η δημιουργία Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στο 115-μελές Συντονιστικό Συμβούλιο της Λευκορωσίας, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία.

Τέλος, η κα Tsikhanouskaya προσκάλεσε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεωννα επισκεφτεί το Βίλνιους και να υπάρξουν επαφές με αντίστοιχα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή