Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στ. Γκίκας με Νίκη Κεραμέως για ελλείψεις προσωπικού σε Αποκεντρωμένη – ΟΤΑ, επιστολική ψήφο, επικείμενες Νομοθετικές Πρωτοβουλίες κ.α.»

Στ. Γκίκας με Νίκη Κεραμέως για ελλείψεις προσωπικού σε Αποκεντρωμένη – ΟΤΑ, επιστολική ψήφο, επικείμενες Νομοθετικές Πρωτοβουλίες κ.α.»

Συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες, η θετική πορεία της επιστολικής ψήφου και οι επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Βουλευτής συνεχάρη αρχικά  την Υπουργό για την επιστολική ψήφο, καθώς έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, αφού ξεπέρασαν συνολικά τις 202.000 οι Έλληνες πουεπέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω της επιστολικής ψήφου.

Στη συνέχεια, ο κ. Γκίκας έθεσε στην Υπουργό το ζήτημα της έντονης έλλειψης προσωπικού στις Αποκεντρωμένες  Διοικήσεις, στις Περιφέρειες και στους ΟΤΑ. Η Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως πρόκειται να καλυφθεί ένα μέρος τωνελλείψεων με τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022. Μάλιστα τον Ιούνιο, πρόκειται ναανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τους επιτυχόντες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τον Ιούλιο τα προσωρινά για τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτές αφορούν στην θέσπιση κίνητρων ανταμοιβής Δημοσίων Υπαλλήλων, κάτι αντίστοιχο με τα bonus επίτευξης στόχου,  αλλά και η δυνατότητα αποτίμησης των Δημοσίων Υπηρεσιών από τους πολίτες.

Ο Βουλευτής έθεσε επίσης στην Υπουργό το θέμα που έχει προκύψει με την αποστέρηση της αντιμισθίας των Προέδρων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, εφόσον αυτοί είναι συνταξιούχοι ή μισθωτοί  του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος ο κ. Γκίκας ενημέρωσε την κα Κεραμέως για την πρόταση που έχει υποβάλει στον Πρωθυπουργό, για την θέσπιση ειδικού τέλους για τους επισκέπτες που επισκέπτονται Περιφερειακές Ενότητες που περιλαμβάνουν Μνημεία UNESCO. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν για την συντήρηση των Μνημείων, πάντα σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή