Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στ. Γκίκας: «Επί 50 χρόνια η ΝΔ είναι Ταυτισμένη με την Υπηρεσία προς την Πατρίδα και την Εξυπηρέτηση του Εθνικού Συμφέροντος»

Στ. Γκίκας: «Επί 50 χρόνια η ΝΔ είναι Ταυτισμένη με την Υπηρεσία προς την Πατρίδα και την Εξυπηρέτηση του Εθνικού Συμφέροντος»

 

Ομιλία στο ιστορικό 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως η μεγάλη αυτή Παράταξη, με τις μεγάλες ιστορικές αποφάσεις που έχει πάρει, έχει καθορίσει το μέλλον της χώρας μας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ομαλή μετάβαση στην Δημοκρατία το 1974, στο Σύνταγμα του 1975, στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα το 1979, στις τολμηρές μεταρρυθμίσεις και στις τομές που τόλμησε η ΝΔ όποτε κυβέρνησε.

Ο κ. Γκίκας συνέχισε λέγοντας πως μετά τις πληγές που άφησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019, το μεγαλύτερο επίτευγμα που πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν να ανακτήσει την αξιοπιστία της στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό, όπως είπε, οφείλεται στην ηγετική φυσιογνωμία και στην προσωπικότητα του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για να είναι η Ελλάδα ισχυρή, συνέχισε ο κ. Γκίκας, χρειάζεται μια ανταγωνιστική και συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία, μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με σημαντική αποτρεπτική ικανότητα. Και η ΝΔ τα κατάφερε απολύτως και στους τρεις αυτούς πυλώνες.

Κάποτε η Ελλάδα ήταν ‘’το πρόβλημα’’ είπε ο κ. Γκίκας. Σήμερα, πρόσθεσε, η Ελλάδα προωθεί λύσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, στο οποιοδήποτε πρόβλημα.
Ελλάδα ισχυρή, σε Ευρώπη ισχυρή.

Για να είναι όμως ισχυρή η Ευρώπη, είπε ο κ. Γκίκας, πρέπει να ισχυροποιήσει τον αμυντικό της βραχίονα. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρώπη αφυπνίστηκε, καθώς η στρατηγική απειλή της Ρωσίας είναι εμφανής.Εντούτοις, συνέχισε ο κ. Γκίκας, έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει.

Η χώρα μας, συνέχισε ο κ. Γκίκας, πρωτοστατεί στην προσπάθεια της Ευρώπης να δυναμώσει αμυντικά, είτε με το ευρωομόλογο, είτε με τη συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, είτε με την στήριξή της στην Ουκρανία.
Εν συνεχεία, ο κ. Γκίκας είπε, πως πρέπει να ενισχύσουμε και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και γι’ αυτόν το λόγο, είναι σημαντική η πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, για τη δημιουργία του «Αμυντικού Οικοσυστήματος Καινοτομίας».
Υπογράμμισε πως, με την εξυγίανση των Ναυπηγείων μας και τις βελτιωτικές κινήσεις στην Ελληνική ΑεροπορικήΒιομηχανία και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αυτήν την τετραετία, η εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στους εξοπλισμούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μετά και τον τετραπλασιασμό των εξοπλιστικών δαπανών.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε τέλος, στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, «που προσφέρει πολλά και πρέπει να του επιστρέψουμε πολλά», γιατί όπως διευκρίνισε, οι παραιτήσεις στελεχών αποτελούν πρόβλημα και απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή μας.
Κλείνοντας, ο Βουλευτής ανέφερε ότι 50 χρόνια η ΝΔ είναι ταυτισμένη με την υπηρεσία προς την Πατρίδα και την εξυπηρέτηση του Εθνικού Συμφέροντος και θα συνεχίσει «σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:
https://youtu.be/NtpzqOsoXDg

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή