Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα είχε η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου με στόχο την στήριξη και την ενίσχυση τόσο της επιχειρηματικότητας των νησιών μας, όσο και των δεσμών μας με τους Απόδημους Επτανήσιους συμπολίτες μας.

Πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Συνομοσπονδίας Επτανησίων στην Αθήνα όπου είχε μια γόνιμη συζήτηση και συνεργασία με τη Διοίκηση.

Εκεί συνάντησε τον κ. Διονύση Κονιτόπουλο, πρόεδρο της Ένωσης Ζακυνθίων, ο οποίος για το τρέχον έτος εκτελεί και χρέη προέδρου της Συνομοσπονδίας, την κα Στέλλα Σαρακίνη αντιπρόεδρο, τον κ. Γιάννη Σωτήρχο γενικό γραμματέα και τα μέλη του ΔΣ κ. Λογοθέτη Θεοφύλακτο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδιτών, κα Βαρβάρα Κοσμάτου και Ευανθία Ξυνή, καθώς και την κα Άννα Αλεξανδράτου, η οποία είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησίων Σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κα Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή, τόσο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, όσο και τις προτάσεις τους. Κατέστη κοινός τόπος η ανάγκη να έρθουν πιο κοντά οι απόδημοι συντοπίτες μας και προκειμένου να γίνει αυτό θα διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις, που θα αναδείξουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ θα πυκνώσουν τις συναντήσεις τους.

Επιπλέον, την επόμενη κιόλας ημέρα  επισκέφθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα τον συνεργάτη του Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κοζυράκη. Συζήτησαν για  την ανάγκη συχνότερης επικοινωνίας της κας Αντιπεριφερειάρχη με τους Απόδημους Επτανήσιους, ενώ εξέτασαν τρόπους συνδιοργάνωσης και φυσικά συγχρηματοδότησης δράσεων και εκδηλώσεων της ΠΙΝ με το Υπουργείο Εξωτερικών, που θα αφορούν τους Απόδημους συμπολίτες μας.

Οι απόδημοι Επτανήσιοι εντός και εκτός Ελλάδος διαπρέπουν διαρκώς και μας κάνουν όλους υπερήφανους και είναι καθήκον μας η στήριξη και η διαρκής επικοινωνία μαζί τους, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Παπαναστασάτου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των επαφών της με αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στα νησιά μας η κα Παπαναστασάτου επισκέφθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου είχε σειρά επαφών για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στήριξης και χρηματοδότησης, ζητώντας παράλληλα να υιοθετηθούν οι προτάσεις της, που υπέβαλε κατά τη διαβούλευση των ανωτέρω προγραμμάτων, με στόχο τον σχηματισμό και προγραμματισμό χρηματοδοτικών εργαλείων που θα είναι εφαρμόσιμα κι απορροφήσιμα από τις επιχειρήσεις των νησίων μας.

Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας την σημασία που έχει η σωστή και διαρκής παρουσία της ΠΙΝ στις Διεθνής εκθέσεις για την προώθηση και επέκταση  των επιχειρήσεών μας , η κα Παπαναστασάτου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Διεθνών Εκθέσεων κ. Αντώνη Γραβάνη  της εταιρείας Enterprise Greece, τον  εθνικό φορέα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Κατά τη συνάντησή τους συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνεργασία προκειμένου να έχει η ΠΙΝ, ισχυρή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας στα νησιά μας.

Οι προσπάθειες και οι επαφές της Αντιπεριφερειάρχη κας Παπαναστασάτου θα συνεχιστούν με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις, τους Απόδημους και τους πολίτες των Ιόνιων Νησιών.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή