Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σε πλήρη δράση η αποκομιδή 4 ρευμάτων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας – Ξεκίνησαν τα κίτρινα και κόκκινα απορριμματοφόρα

Σε πλήρη δράση η αποκομιδή 4 ρευμάτων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας – Ξεκίνησαν τα κίτρινα και κόκκινα απορριμματοφόρα

Σε πλήρη δράση έχει τεθεί από τη Μεγάλη Εβδομάδα η αποκομιδή 4 ρευμάτων στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας καθώς μπήκαν στο σύστημα και τα νέα απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο Δήμος το περασμένο φθινόπωρο.

Όπως είναι γνωστό, ο βορράς είναι πρωτοπόρος στη διαμόρφωση της σύγχρονης πρακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και ο μοναδικός στο νησί μας, που έχει αναπτύξει τα  4 ρεύματα  περισυλλογής εδώ και αρκετό καιρό, σε πείσμα των αντιξοοτήτων που αντιμετώπισε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η εικόνα  στο βορρά με τους 4 διαφορετικούς κάδους σε όλα τα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων, με τους δημότες να αποδέχονται και να υποστηρίζουν με πάθος τη διαλογή των σκουπιδιών τους και την απόρριψη στους ειδικούς κάδους, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της ανακύκλωσης στην περιοχή τους.

Πλέον με την ανάπτυξη των ειδικών απορριμματοφόρων, κίτρινων και κόκκινων, η ξεχωριστή περισυλλογή γίνεται ευκολότερη και με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην καθαρότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται.

Να θυμίσουμε πως οι κίτρινοι κάδοι, όπως και τα αντίστοιχα απορριμματοφόρα συλλέγουν μόνο χαρτί και χαρτόνι, προσφέροντας απόλυτα καθαρό ανακυκλώσιμο υλικό. Ενώ στους  κόκκινους κάδους και με τα κόκκινα απορριμματοφόρα συλλέγονται τα πλαστικά.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας βρίσκεται και πάλι πολλά  βήματα μπροστά σε σχέση με τους υπολοίπους , καθώς ήδη προγραμματίζεται και η ενεργοποίηση των καφέ κάδων και των αντίστοιχων απορριμματοφόρων, που θα είναι αφιερωμένα στη διαχείριση των βιοαποβλήτων, με τη ΜΕΒΑ να βρίσκεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες προ των πυλών.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή