Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σε πλήρη ανάπτυξη η ανακύκλωση συσκευών στο Βορρά – Σημαντική η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα

Σε πλήρη ανάπτυξη η ανακύκλωση συσκευών στο Βορρά – Σημαντική η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευών στη βόρεια Κέρκυρα και μάλιστα με συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των δημοτών  στη δράση που ενεργοποίησε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το σύστημα «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».

Για τις ανάγκες του δικτύου, στη γωνιά ανακύκλωσης της Αχαράβης  βρίσκεται ήδη εγκατεστημένο  το container, στο οποίο αποθηκεύονται οι μεγάλες συσκευές (κατά πλειοψηφία οικιακές, όπως κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία) και τις οποίες μεταφέρουν στο χώρο είτε οι ιδιώτες αυτόνομα, είτε περισυλλέγονται από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του δικτύου έχουν τοποθετηθεί μικρότεροι κάδοι σε 5 επιπλέον σημεία, στο Δημαρχείο, στα ΚΕΠ Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων, Κασσωπαίων στην Κουλούρα, καθώς και στις γωνιές ανακύκλωσης στην Κασσιώπη και την Αχαράβη.

Να  σημειώσουμε τέλος, πως ήδη μέσω της δράσης  γεμίζει  το δεύτερο container με συσκευές, οι οποίες θα κατευθυνθούν στον κέντρο Ανακύκλωσης, όπου πλέον γίνεται ολοκληρωτική διάλυση και ανακύκλωση των συσκευών, ακόμα και των μονωτικών υλικών που ως σήμερα αποτελούσε κρίσιμο ζητούμενο.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή