Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σε κλίμα κατάνυξης η λιτανεία του Επιταφίου της Μητρόπολης Κέρκυρας

Σε κλίμα κατάνυξης η λιτανεία του Επιταφίου της Μητρόπολης Κέρκυρας

Σε κλίμα κατάνυξης και με τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι λιτανείες στην Κέρκυρα έγινε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 3 Μαΐου 2024 η λιτανεία του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην καθιερωμένη δέηση που έγινε στο Πεντοφάναρο, ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους χιλιάδες προσκυνητές, τόνισε την ανάγκη να δούμε την στάση πέντε κατηγοριών ανθρώπων ενώπιον του Εσταυρωμένου Χριστού. Υπήρξαν και υπάρχουν οι σταυρωτές. Υπήρξαν και υπάρχουν οι χλευαστές. Υπήρξαν και υπάρχουν οι συμφεροντολόγοι, όπως οι στρατιώτες που έβαλαν κλήρο στον άραφο χιτώνα του Χριστού. Υπήρξαν και υπάρχουν όσοι αγαπούνε τον Χριστό αληθινά, όπως η Παναγία και οι γυναίκες που Τον ακολούθησαν μέχρι το τέλος. Υπήρξε και υπάρχει το παράδειγμα του μετανοημένου ληστού, που εισήλθε πρώτος στη Βασιλεία των ουρανών.

Ο κ. Νεκτάριος τις σκέψεις του προτρέποντας τον λαό του Θεού να μείνει στην πίστη και την αγάπη του Χριστού, καθώς και στην μετάνοια, ώστε να αξιωθεί να γιορτάσει κατά τον τρόπο της Εκκλησίας το Άγιον Πάσχα.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή