Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σε δοκιμαστική  λειτουργία το νέο λιμάνι εσωτερικών γραμμών Κέρκυρας-Την επόμενη εβδομάδα επισήμως με χρήση της νέας πύλης

Σε δοκιμαστική  λειτουργία το νέο λιμάνι εσωτερικών γραμμών Κέρκυρας-Την επόμενη εβδομάδα επισήμως με χρήση της νέας πύλης

Σε δοκιμαστική λειτουργία μπήκε το νέο τμήμα του λιμανιού  της Κέρκυρας για την πορθμειακή σύνδεση με την Ηγουμενίτσα, μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για την οριστική χρήση του και τη μεταφορά των φέριμποτ από το διεθνές τμήμα του λιμανιού σε αυτό των εσωτερικών γραμμών.

Ήδη άρχισαν να γίνονται επιβιβάσεις κι αποβιβάσεις οχημάτων, μετρούνται αποστάσεις και  ύψη για να ρυθμιστεί η προσέγγιση των πλοίων ιδίως για τα ανοιχτού τύπου που έχουν κάποιους περιορισμούς στους καταπέλτες τους.

Να  σημειώσουμε δε ότι συμπληρώθηκαν και οι διαγραμμίσεις για την κίνηση των οχημάτων στην αποβάθρα, ενώ έχουν σηματοδοτηθεί με μπλε χρώμα και κολονάκια  οι δύο διαδρομές πεζών, που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ασφάλεια των επιβατών.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και η σύνδεση των παροχών στα εκδοτήρια, ενώ διαμορφώθηκε και η νέα είσοδος μπροστά στον κόμβο, που θα αποτελέσει τη νέα πύλη για το λιμάνι. Ενώ εδώ και 15 ημέρες ο χώρος της νέα αποβάθρας και η νέα είσοδος έχουν φωταγωγηθεί.

Πλέον αναμένεται να οριστικοποιηθεί η επίσημη λειτουργία του χώρου, με τα πλοία ήδη να έχουν μετακινηθεί στην πλειοψηφία τους στη νέα πτέρυγα, απόφαση που θα ληφθεί τα επόμενα 24ωρα, όταν κι όλα θα έχουν δοκιμαστεί.

Υπολογίζεται πως την προσεχή εβδομάδα, το πολύ μέχρι τα μέσα  της μεθεπόμενης, το νέο λιμάνι θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για πριν το Πάσχα αλλά οι ανάγκες της πόλης και με δεδομένο ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την απώλεια του χώρου στάθμευσης που προσέφερε το λιμάνι για το κρίσιμο  διάστημα από Μ. Πέμπτη ως και Μ. Σάββατο κρίθηκε αναγκαία,  προς όφελος της πόλης, η αναβολή της λειτουργίας του χώρου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν και οι  πρόσθετες διαγραμμίσεις που χρειάζεται η αποβάθρα  και οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις 2 τελευταίες ημέρες.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή