Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σαρακιώτης-Αυλωνίτης: «Το κρυφτό τελείωσε – Θα λογοδοτήσουν οι Βουλευτές της Ν.Δ. για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης»

Σαρακιώτης-Αυλωνίτης: «Το κρυφτό τελείωσε – Θα λογοδοτήσουν οι Βουλευτές της Ν.Δ. για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης»

Στη Βουλή υποδέχθηκαν εχθές ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και ο Βουλευτής Κερκύρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Αυλωνίτης το Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών κ. Δημήτριο Νικολάου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης κ. Μάριο Παπανικολάου και τη Δικηγόρο και Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κα Ευαγγελία Παναγιώτου, με αντικείμενο της σύσκεψής τους την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη.

Οι κ.κ. Σαρακιώτης και Αυλωνίτης συμφώνησαν ότι το Ειρηνοδικείο οφείλει να παραμείνει στην περιοχή και να αναβαθμιστεί, καθώς ο σημαντικός όγκος δικαστικής ύλης, η μεγάλη έκταση της περιοχής αρμοδιότητας και το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο δεν επιτρέπουν στους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να μετακινούνται στη Λαμία, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Όπως επισημάνθηκε, επιπροσθέτως, από το Δήμαρχο Λοκρών και τα μέλη της αντιπροσωπείας: «Η Φθιώτιδα συνιστά τον τέταρτο σε έκταση νομό της χώρας και κινδυνεύει να απωλέσει ένα ακόμη Ειρηνοδικείο μετά τα προηγούμενα έξι, τα οποία καταργήθηκαν και πάλι από Κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2013. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Ειρηνοδικεία της χώρας, το οποίο καλύπτει το Δήμο Λοκρών και ένα μέρος των Δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων. Η μη αναβάθμιση και αντιθέτως η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης θα αποτελέσει ένα ισχυρό πλήγμα στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής».

Σύμφωνα με τους κ.κ. Σαρακιώτη και Αυλωνίτη: «Αντί της επαρκούς στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών, της βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει τις καταργήσεις δομών διαφημίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο… “θα επιταχυνθεί η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης”! Το 2012, καταργήθηκαν έξι Ειρηνοδικεία στη Φθιώτιδα και τώρα ακολουθεί το τελευταίο. Ο εν λόγω εμπαιγμός δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητος από τους πολίτες του Δήμου Λοκρών, οι οποίοι με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης για μια ακόμη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουν μια πρωτοφανή αφαίμαξη υπηρεσιών στην περιοχή τους. Σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνιση μετά και το ουσιαστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, είναι πλέον εμφανές το σχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να υπονομεύσει τις προοπτικές Περιφερειακής Ανάπτυξης και συνέχισης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελληνική Περιφέρεια.

Συνεπώς, εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή η οποία θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα αιτηθεί τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και να λογοδοτήσουν στους πολίτες του νομού».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή