Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Προς παραχώρηση η μαρίνα της Σπηλιάς από το ΤΑΙΠΕΔ;  –  Αλλάζει ρότα μετά το «ναυάγιο» της Λευκίμμης

Προς παραχώρηση η μαρίνα της Σπηλιάς από το ΤΑΙΠΕΔ;  –  Αλλάζει ρότα μετά το «ναυάγιο» της Λευκίμμης

Σε αλλαγή ρότας αναφορικά με την εκμετάλλευση των λιμένων της Κέρκυρας φαίνεται να προσανατολίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, μετά το ναυάγιο που έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις στο Nότο στα σχέδια για δημιουργία τουριστικής μαρίνας εντός της λιμενικής υποδομής της νότιας Κέρκυρας.

Έτσι λοιπόν το  ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως θα προωθήσει την παραχώρηση της τουριστικής μαρίνας στη Σπηλιά, αν και το ως τώρα πλάνο ήταν να παραμείνει υπό τη διαχείριση κι εκμετάλλευση του ΟΛΚΕ για μια 5ετία από την ολοκλήρωση του λιμανιού και στη συνέχεια να διερευνηθεί η δυνατότητα παραχώρησης σε ιδιώτη.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στον αρχικό της σχεδιασμό  ήθελε τη μετατροπή του λιμένα της Λευκίμμης Κέρκυρας σε μαρίνα, έτσι ώστε η Κέρκυρα να διαθέτει και στο νότιο μέρος μια μαρίνα, γεγονός που θ’ ανακούφιζε  παράλληλα τις  θαλάσσιες γραμμές του κεντρικού λιμένα της πόλης, που περιβάλλεται τόσο από τη Μαρίνα Γουβιών (D-Marin), όσο και από τη νέα Μαρίνα Megayachts που θα δημιουργήσει η Lamda Development στα βόρεια του κεντρικού λιμένα.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Νότια Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα να γίνει μεν αλλά εκτός λιμανιού της Λευκίμμης που εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές ανάγκες των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας. Όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος, μετά από συνάντηση με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, «η αλλαγή της χρήσης του σε μαρίνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα».

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας  δήλωσε ότι:  «είμαστε θετικοί στην κατασκευή μαρίνας είτε δεξιά είτε αριστερά του λιμανιού, καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών του λιμανιού για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή