Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία: Κάλπες στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία: Κάλπες στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ

Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στη Βρετανία καθώς ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 4 Ιουλίου.

Η είδηση επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο ανακάλεσε υπουργούς από ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Σούνακ επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον βασιλιά νωρίτερα σήμερα για να ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου ενόψει των γενικών εκλογών της Πέμπτης 4 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός Σούνακ είπε στο έθνος: «Τώρα είναι η στιγμή για τη Βρετανία να επιλέξει το μέλλον της».

«Να αποφασίσει αν θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχουμε σημειώσει ή να διακινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στο μηδέν χωρίς σχέδιο και χωρίς βεβαιότητα».

Οι εκλογές, είπε, «θα διεξαχθούν σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι ήταν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία ως βασικό «κίνδυνο», καθώς και στις «δυνάμεις του ισλαμικού εξτρεμισμού» στη Μέση Ανατολή που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια.

Η Κίνα είναι μια άλλη βασική πρόκληση, καθώς και η μετανάστευση που, όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, «χρησιμοποιείται ως όπλο από εχθρικά κράτη».

Ο Σούνακ είπε, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων: «Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα μας πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Ανταποκριθήκατε σε αυτή την πρόκληση, και μάλιστα με το παραπάνω, και ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανος που είμαι Βρετανός», είπε και πρόσθεσε ότι θα κάνει «για πάντα» «ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σας παρέχω την ισχυρότερη δυνατή προστασία που μπορώ».

«Αυτή είναι η υπόσχεσή μου προς εσάς».

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή