Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κέρκυρα

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κέρκυρα

Το Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κέρκυρα έχει ως εξής: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ομιλίες στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου και σημαιοστολισμός των Σχολείων.

Ώρα 12:00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από φοιτητές, μαθητιώσα νεολαία, Προσκόπους και Οδηγούς, με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους. Τιμητικό τμήμα με συμμετοχή Φοιτητών, Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Φιλαρμονικής.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση των ναυλοχούντων πλοίων την 24η και 25η     Μαρτίου 2024 με φροντίδα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 08:00 : Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Σταυρού του N. Φρουρίου με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθεί στο χώρο προ της Πύλης.

Ώρα 10:55 Τέλος προσελεύσεως των επισήμων  στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης

Ώρα 11:00 : Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Δρ. κ.ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΤΣΑ καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου.

     Ώρα 11:30 : Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές Κέρκυρας, Δήμαρχο Κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Περιφ/κής Διοίκησης Λ.Σ Ηπείρου & Ι.Ν, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κέρκυρας, Πρόεδρο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

            Ώρα 12:15 : Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων  από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τoν  Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και τoν Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο Άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.

           Ώρα  12:30 :  Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων  από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ,τoν  Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων και τoν Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο Άγαλμα του Εθνικού Ποιητή Διονυσίου Σολωμού .

         Ώρα  12:45 : Παρέλαση, δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου (διάλυση τμημάτων Παλαιά Ανάκτορα) Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Φοιτητών, Μαθητών Σχολών και Σχολείων, Οδηγών Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, με συμμετοχή των Φιλαρμονικών «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»,    «ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ», «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», κατά εθιμική τάξη.

         Ώρα 18:40 : Υποστολή σημαίας ,όπως κατά την έπαρση ,στο Ν. Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)

       

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή