Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΠΟΞΕΝ: Απεργία των ξεναγών την Πέμπτη από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

ΠΟΞΕΝ: Απεργία των ξεναγών την Πέμπτη από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (Π.Ο.ΞΕΝ.) με εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση ανακοινώνει προκήρυξη απεργίας των ξεναγών, την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 από τις 06.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η ΠΟΞΕΝ καλεί τα μέλη της σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία κατά την ημέρα και ώρα της απεργίας και ειδικότερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από ώρα 10.00.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων, ρυθμίσεις τουριστικών φορέων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση του τουρισμού».
Τα αιτήματα της ΠΟΞΕΝ είναι..

-η αναγνώριση του πολυδιάστατου ρόλου του ξεναγού μέσα από προτάσεις της για τον ορισμό του

-η ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση των ξεναγών με αναβάθμιση των Σχολών Ξεναγών, μείωση του ετήσιου μέγιστου δυνατού αριθμού διεξαγωγής των δίμηνων ταχύρρυθμων σεμιναρίων και την κατάργηση της δυνατότητες διεξαγωγής αυτών από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Η Ομοσπονδία ζητεί συγκεκριμένα από το υπουργείο να λειτουργεί τουλάχιστον δύο Σχολές Ξεναγών πανελλήνιας εμβέλειας με διάρκεια φοίτησης δύο ακαδημαϊκών ετών.

-η πάταξη του φαινομένου των παράνομων ξεναγήσεων.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή