Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πολεμικό Ναυτικό: Εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων στο Ιόνιο

Πολεμικό Ναυτικό: Εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων στο Ιόνιο

Εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, διεξήχθησαν στις 2 και 3 Ιουλίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ: « Εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού διεξήχθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη (2 και 3 Ιουλίου) στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.

Στις βολές συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Ελικόπτερα (Ε/Π) της Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου – σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού – δοκιμάστηκε επιτυχώς ευρύς αριθμός και πλήθος τύπων του βληματικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού, σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια απειλών επιφανείας και αέρος. Τελικό αποτέλεσμα των βολών επιφανείας ήταν η βύθιση των δύο διατεθέντων στόχων.


Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), με σκοπό την αξιολόγηση και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή