Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ποιος σας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Αριστερές δυνάμεις; Γράφει ο Κωστής  Παυλίδης

Ποιος σας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις Αριστερές δυνάμεις; Γράφει ο Κωστής  Παυλίδης

Είναι σημαντικό να έχεις την ικανότητα να μπορείς να παρατηρείς τα γεγονότα από ψηλά, να απομακρύνεσαι και σε σημείο ικανό να έχεις καλή θέαση. Να μπορείς να παρατηρείς τις εξελίξεις ώστε να έχεις ξεκάθαρη εικόνα που θα σου δίνει την καλύτερη άποψη.

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί η συζήτηση και διάφορες ζυμώσεις για την δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της μεγάλης προοδευτικής κίνησης των πολιτών, που θα οργανωθούν ώστε να δημιουργηθεί ένας πολιτικός φορέας που θα βάλει τέλος στο ασύδοτο και αναποτελεσματικό καθεστώς της ΝΔ, της ακρίβειας, των συμφερόντων των λίγων, του αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα, της καταβαράθρωσης του κράτους δικαίου, της άνισης φορολογίας και της υποτακτικής εξωτερικής πολιτικής.

Καλώς λοιπόν γίνεται η συζήτηση αυτή, γιατί η ανάγκη να τελειώσουμε με όσα μας προσβάλλουν και μας υπονομεύουν το μέλλονείναι τεράστια και η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία διψάει για ένα νέο ανένδοτο αγώνα που θα αποκαταστήσει τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες και θα εκφράσει τον λαό ( ο οποίος απέχει απ’ την κάλπη) και θα δώσει πάλι την χαμένη ελπίδα την οποία όλοι μας έχουμε τόσο ανάγκη.

Μεγάλη αλήθεια είναι επίσης ότι ο Ανδρουλάκης και η ομάδα του, είχαν την ανοχή και την στήριξη όλων μας, ακόμα και αυτών που δεν τον στηρίξαμε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς εμφανίστηκε ως κατώτερος των περιστάσεων και ανεπαρκής να εκφράσει συνολικά τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, πόσο  μάλλον μεγάλα κοινωνικά στρώματα. Λειτούργησε ως έφηβος και επιπόλαιος αφού περιχαράκωσε το κόμμα σε μια μικρή κλειστή ομάδα της απόλυτης αρεσκείας του, χωρίς ικανότητες εξέλιξης. Το ίδιο συμβαίνει  και στο νησί μας, με τραγικό αποτέλεσμα την τέταρτη θέση στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στην περίπτωση όμως της Κέρκυρας, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το σύνολο σχεδόν της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας όχι μόνο στήριξαν σε επίπεδο περιφέρειας και τα δύο δεξιά ψηφοδέλτια αλλά κατέβηκαν και ως υποψήφιοι με αυτά. Το ίδιο συνέβη και με τα δύο ψηφοδέλτια της Δεξιάς στο Κεντρικό Δήμο της Κέρκυρας, όπου τα στελέχη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ήταν οι καλύτεροι υποψήφιοι, ενισχύοντας την δεξιά παράταξη να καταγράψει το τεράστιο 85% αθροιστικά στο μεγαλύτερο δήμο του νησιού, και στις δύο περιπτώσεις έχουν σήμερα θεσμικούς ρόλους. Η πεποίθηση μου είναι ότι όλα αυτά έγιναν και με την στήριξη ή ανοχή του βουλευτή, συνεπικουρούμενη φυσικά και με την στάση τους στην προηγούμενη στήριξη στην περιφερειακή αρχή της κας. Κράτσα από την περιφερειακή παράταξη του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας θέση αντιπεριφερειάρχη και εντεταλμένου συμβούλου από την αρεστή του πρωθυπουργού.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η σημερινή νομαρχιακή οργάνωση δεν επιθυμεί μια μεγάλη και ισχυρή κεντροαριστερή παράταξη, αλλά να γίνει συμμέτοχος στην παράταξη της ΝΔ. Τα γεγονότα είναι αυτά και όποιος έχει αντίθετη άποψη καλό θα ήταν να βγει δημοσίως να τα εκφράσει.

Κατ’ επέκταση για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάτε; Είναι καιρός νομίζω να σταματήσουμε να κρυβόμαστε και να μιλήσουμε δημόσια για όλα. Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που είναι Κερκυραίοι, τι ενστάσεις έχουν για όλα αυτά και τι έχουν κάνει ; Προφανώς συμφωνούν, άρα για ποιο μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων της αριστεράς μιλάνε ;

 

Κωστής Παυλίδης

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή