Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κερκύρας σε φορείς και ιδρύματα

Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Κερκύρας σε φορείς και ιδρύματα

Το διήμερο της Μεγάλης Δευτέρας και Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις όπως κάθε χρόνο, σε φορείς και ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πιο συγκεκριμένα, διένειμε άνω των 300 δεμάτων κρέατος, γαλακτοκομικών και λοιπών ειδών σε ανάλογες οικογένειες από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Αντίστοιχα και τα κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα διένειμαν ικανές ποσότητες δεμάτων.

Επισκέφθηκε τις φυλακές, όπου τον υποδέχτηκε η διευθύντρια των Φυλακών Κερκύρας κ. Λίτσα Σταύρου, είχε διάλογο με τους κρατούμενους, και μοίρασε τηλεκάρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό κ.α. Ο σεβασμιώτατος απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των κρατουμένων που αφορούν πνευματικές ανησυχίες.

Αναστάσιμες λαμπάδες και παραδοσιακά τσουρέκια διένειμε επίσης στο Δημοτικό Γηροκομείο, αλλά και στο Καθολικό Γηροκομείο, όπου τον ανέμεναν οι τρόφιμοι για να ανταλλάξουν τις προεόρτιες πασχάλιες ευχές.

Το Πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το τάγμα της εθνοφυλακής και μίλησε με τους στρατιώτες και τον Διοικητή, το Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, το Λιμεναρχείο και τις αστυνομικές διοικήσεις, ευχαριστώντας τους για την καλή συνεργασία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο, παρουσία του Διοικητικού, Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Παρούσα ήταν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, η οποία και επιμελήθηκε την άρτια επίσκεψη του κ. Νεκταρίου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις κλινικές, μοίρασε λαμπάδες στους ασθενείς και ευχήθηκε σε όλους καλή και γρήγορη ανάρρωση και καλή Ανάσταση.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή