Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΠΑΣΟΚ: Πληθαίνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, τι θα κάνουν Γιαννακοπούλου-Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: Πληθαίνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, τι θα κάνουν Γιαννακοπούλου-Διαμαντοπούλου

Πέντε είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς στους Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο προστέθηκαν σήμερα οι Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης.

Το iefimerida.gr είχε γράψει για υποψηφιότητες-έκπληξη, αλλά και για το πλούσιο παρασκήνιο που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες.

Η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης προστέθηκαν στο παλμαρέ των υποψηφίων, τροποποιώντας τα δεδομένα καθώς αναπόδραστα θα περιορίσουν τις δεξαμενές από τους άλλους τρεις. Ο κ. Κατρίνης, για λόγους δεοντολογίας πρόκειται να παραιτηθεί εντός της ημέρας από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες αντιδράσεις στα επιτελεία των υποψηφίων
«Η διαδικασία είναι ανοιχτή, οι φιλοδοξίες είναι απολύτως θεμιτές» σχολιάζουν στη Χ. Τρικούπη. «Καλοδεχούμενες όλες οι φωνές» είναι η πρώτη αντίδραση στα επιτελεία των Δούκα – Γερουλάνου.

«Οι νέες υποψηφιότητες δεν αμφισβητούν τον Δούκα ή τον Γερουλάνο, αλλά τον Ανδρουλάκη» σχολίαζε βουλευτής που δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια προτίμηση.

«Δεν περίμενα ότι υπάρχουν τόσο πολλοί που αμφισβητούν την ηγεσία» δήλωσε, σκωπτικά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος («Κοινωνία Ώρα Mega»).

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στις εσωκομματικές εκλογές που ανακοίνωσε 6 και 13 Οκτωβρίου. Αμέσως σήκωσαν το χέρι και έθεσαν υποψηφιότητα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και ο βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος.

Η υποψηφιότητα Μιλένας Αποστολάκη
Σήμερα το πρωί η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, ανακοίνωσε ότι θα είναι επίσης υποψήφια.

Η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη:

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, τη δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια.

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη ΝΔ, χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του».

Η υποψηφιότητα Κατρίνη
Λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε και ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης τη δική του υποψηφιότητα, όπως είχε γράψει το iefimerida.gr.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη

«Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μια πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.

Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.

Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών».

Τι θα κάνουν Γιαννακοπούλου – Διαμαντοπούλου
Τα φώτα πέφτουν πλέον στη Νάντια Γιαννακοπούλου αλλά και στην Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς η φημολογία περί υποβολής υποψηφιότητάς τους είναι έντονη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε χθες στην Κεντρική Επιτροπή ότι θα είναι παρούσα στην πρώτη γραμμή, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο. Μίλησε για το ΠΑΣΟΚ του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Μεταρρύθμισης, της αλήθειας, της λογικής και της ευθύνης» διαμηνύοντας ότι «δεν έχει μέλλον, αν παραμείνει κόμμα της Περιφέρειας και των πενηντάρηδων και πάνω. Αν δεν γίνει το Κόμμα που γοητεύει τους νέους. Που εμπνέει εμπιστοσύνη και προοπτική στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών».

Η Ν. Γιαννακοπούλου επιμένει σε «αμιγώς πολιτικές τοποθετήσεις εκφράζοντας κάθαρο στίγμα» προτάσσοντας την πολιτική στο χώρο του κέντρου, τις τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τα λαϊκά στρώματα που εκπροσωπεί στην Δυτική Αθήνα, την μεσαία τάξη που φτωχοποιείται. Σημειώνει ότι η Κεντροαριστερά εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει ανοιχτές πόρτες και διατυπώνει την αγωνία της για την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές ώστε να αναβαπτιστεί το κόμμα. Για τις υποψηφιότητες τις χαρακτηρίζει όλες καλοδεχούμενες και ότι συνιστούν πολύ μεγάλο πλούτο ιδεών της Κεντροαριστεράς.

Θέμα ημερών οι αποφάσεις Διαμαντοπούλου
Απο την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο στο παρασκήνιο, οι φήμες ότι σκέπτεται σοβαρά να είναι υποψήφια είναι έντονες. Έχει συνομιλήσει με εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ (για 1.500 λένε πληροφορίες) που έχουν χαρακτήρα βολιδοσκόπησης. Η ίδια στις συνομιλίες αυτές δείχνει να θεωρεί σημαντικό να επιλεγεί ένας «πρωθυπουργήσιμος» πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Έχεις ιστορική ευθύνη να είσαι υποψήφια» είναι το κλίμα των εισηγήσεων που έχει δεχθεί.
«Είναι προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου αλλάζει το παιχνίδι» έλεγε πολύπειρο στέλεχος του κόμματος. Ωστόσο, οι κινήσεις είναι προσεκτικές, ζυγιάζονται τα υπέρ και τα κατά πριν ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της, οι οποίες δεν θα αργήσουν, «είναι θέμα 7-10 ημερών» έλεγαν συνομιλητές της.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή