Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παρουσιάστηκαν τα «Αιμοπετάλια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Παρουσιάστηκαν τα «Αιμοπετάλια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

Τα  «Αιμοπετάλια», το τρίτο καλλιτεχνικό πρότζεκτ της Ελένης Κολλιοπούλου (PhD) το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της μεταδιδακτορικής της έρευνας  με θέμα την εμβύθινση της υποκειμενικής ενσάρκωσης του χρόνου μέσα από τη σημειογραφία του Butoh, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 24/4/2024 στο κοινό στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας με την υποστήριξη του Corfu Tech Lab.

Ο Tatsumi Hijikata, (ιδρυτής του Butoh μαζί με τον Kazuo Ohno) έβλεπε το Butoh ως τον χορό ενός ατόμου που καταδικάστηκε σε θάνατο, με άλλα λόγια, το Butoh εκφράζει μια επείγουσα εσωτερική κραυγή για ζωή. Ομοίως, τα «Αιμοπετάλια» αφηγούνται τα συναισθήματα και τις σκέψεις που είναι εγκλωβισμένες στα σώματα των αιχμαλώτων πολέμου και συνιστούν μια ποιητική αναπαράσταση του μυθιστορήματος του Italo Calvino «Περιμένοντας το θάνατο σε ξενοδοχείο» (1949).

Τα  «Αιμοπετάλια» είναι μια site-specific performance:  σκηνοθετήθηκε δηλαδή με βάση την αρχιτεκτονική και την ιστορία του χώρου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας αξιοποιώντας τους πολλαπλούς συμβολισμούς της εσωτερικής της γέφυρας.

 

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Ελένη Κολλιοπούλου

Περφόρμανς: Στράτος Παπαδούδης, Ελένη Κολλιοπούλου

Τεχνική υποστήριξη: Θανάσης Επιτήδειος

Φωτογραφίες: Μάριος Μαγιολαδίτης

Ακούστηκαν τα τραγούδια: «Θυμάμαι» του Κ. Χατζή και  «Φοβάμαι» του Β. Παπακωνσταντίνου

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή