Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια η παρέλαση για την 21η Μαΐου στην Κέρκυρα

Παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια η παρέλαση για την 21η Μαΐου στην Κέρκυρα

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια θα πραγματοποιηθούν αύριο Tρίτη 21 Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 160ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα θα βρεθούν επίσης  ο αρχηγός ΓΕΣ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενώ πάνω από τον κερκυραϊκό ουρανό θα πετάξουν 4 ελικόπτερα Apatsi και δυο αεροσκάφη Phandom. Μετά την παρέλαση, θα γίνει επίδειξη της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F16 «ΖΕΥΣ» στη Γαρίτσα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης. Έπαρση Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο και συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ώρα 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει η ο Αθανάσιος Ευσταθίου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ώρα 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ώρα 12:00: Παρέλαση Στρατού και παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

Ώρα 20:00: Υποστολή Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή