Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παρέμβαση Γ. Καλούδη για Κτηματολόγιο και Υποθηκοφυλακεία – «Ζοφερή  η κατάσταση για τους πολίτες της Κέρκυρας και την οικονομία»

Παρέμβαση Γ. Καλούδη για Κτηματολόγιο και Υποθηκοφυλακεία – «Ζοφερή  η κατάσταση για τους πολίτες της Κέρκυρας και την οικονομία»

Τα ατελείωτα προβλήματα και τις συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες της Κέρκυρας με το Κτηματολόγιο και το κλείσιμο των περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων επαναφέρει με ανακοίνωση του ο Γιώργος Καλούδης.

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας αναφέρει ότι: «οι Πολίτες της  Κέρκυρας και Δικηγόροι βιώνουμε μία ζοφερή κατάσταση με το Κτηματολόγιο και τα Υποθηκοφυλακεία. Και τις απίστευτα εκνευριστικά κωλυσιεργητικές διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-Μητσοτάκη  με τον νόμο 5076/23 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023  επέβαλε χρονικό όριο 3 μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών και δήλωσης κτηματογράφησης περίπου ενός εκατομμυρίου δικαιωμάτων για όλον τον νομό Κέρκυρας. Αστεία προθεσμία. Μία ημέρα πριν λήξει η αστεία προθεσμία  ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Κοντός φόρεσε το ράσο του θεατρινισμού και διαμαρτυρήθηκε προς το Κτηματολόγιο, το οποίο εγκάλεσε διότι δεν χορήγησε παράταση της προθεσμίας. Δεν εστράφη κατά της κυβέρνησης , ως όφειλε νομικά και πολιτικά, αλλά κατά του σαμαριού, διαπνεόμενος από κομματική δουλοφρονεία. Το Κτηματολόγιο εφαρμόζει τον νόμο της κυβέρνησης. Φαιδρή στάση,.

Είχε προηγηθεί η δουλοπρεπής και ενδοτική στάση του στον Δικηγορικό Σύλλογο τον Δεκ. 2023 προς Κυρανάκη (υφυπουργός αρμόδιος για το Κτηματολόγιο) και Γκίκα. Οι Δικηγόροι Κέρκυρας συνέχισαν να βρίσκονται σε αποχή (χωρίς απόφαση συνέλευσης) για τον εξοντωτικό φορολογικό νόμο  και η μεγάλη πλειοψηφία αιμορραγούσε οικονομικά. Είχε ήδη ψηφισθεί ο νέος φορολογικός νόμος και οι κ.κ. Κυρανάκης και Γκίκας που τον ψήφισαν έπρεπε να είναι personaenongratae. Όχι μόνον δεν σεβάστηκε τον αιματηρό αγώνα του κλάδου που στερείται πάγιας αντιμισθίας αλλά   έκανε το αδιανόητο. Κάλεσε για το Κτηματολόγιο μία σύσκεψη παραταξιακή-κομματική (εάν όχι φραξιονιστική).Απέκλεισεακόμα και τη Νεοδημοκράτισα,τότε Δήμαρχο της Πόλης, Μ. Υδραίου, απέκλεισε τους Δήμαρχους Βορρά Γ. Μαχειμάρη και Νότου Κ. Λέσση (επειδή δεν ήταν ΝΔ) και κάλεσε τον φίλο του-Δήμαρχο κ. Πουλημένο που θα αναλάμβανε καθήκοντα σε λίγες ημέρες.

Δεν κάλεσε ούτε τους δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτη και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Μπιάγκη.

Εκεί έστρωσε κόκκινο χαλί στονΚυρανάκηγια να κάνει παραπλανητική προπαγάνδα για το Κτηματολόγιο ενόψη των ευρωεκλογών, παρουσιάζοντας μία ψευδή ειδυλλιακή εικόνα προς τον λαό της Κέρκυρας μέσω των ΜΜΕγια τη κατάσταση του Κτηματολόγιου και τη τρελή κατάσταση με τα  Υποθηκοφυλακεία.

Το Κτηματολογικό Γραφείο είναι διαλυμένο. Για να καταχωρηθεί μία πράξη μεταγραφής γονικής παροχής και να εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό θα περάσουν 6 μήνες. Ναι σωστά το έγραψα : Σε έξι μήνες. Αυτόματα παγώνουν και όλες οι πράξεις μεταβιβάσεων.

Τα υποθηκοφυλακεία διαλυμένα. Δυνατότητα ερευνών με το …σταγονόμετρο.Πότε ανοίγουν μία ημέρα την εβδομάδα, πότε ούτε αυτήν ! (βλ ανακοινώσεις). Τσιμουδιά να μη θιγεί η οικογενειοκρατία.

Η κοινή λογική υπαγόρευε να μην καταργηθούν τα υποθηκοφυλακεία πριν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Ζητάει πολίτης πιστοποιητικό βαρών που επείγει για να προστατεύσει δικαιώματά του και η απάντηση είναι πήγαινε στη πλατφόρμα ktimatologio.gr.

Πάει στη πλατφόρμα και αφού του ζητάει και το δόξα εν υψίστοις …στο τέλος του γράφει τώρα θα είσαι στην αναμονή μέχρι να σου στείλουμε ηλεκτρονικά το ποσό που πρέπει να πληρώσεις και το RF . Κάνει 16 ημέρες να του στείλει RFκαι ποσό τελών 9,50 ευρώ Και αφού το πληρώσεις δεν ξέρεις πότε θα πάρεις το πιστοποιητικό βαρών.

Αυτή είναι η …ψηφιακή εποχή της ΝΔ : Ένα βασανιστήριο και αναποτελεσματικότητα.

Την ίδια ώρα που το κόμμα του:  επέβαλε νέα άγρια φορολογία επί δικαίων και αδίκων, που στραγγαλίζει τα νέα παιδιά, τους νέους επαγγελματίες, αύξησε το κόστος πρόσβασης στη ποινική δικαιοσύνη καθιστώντας την δυσπρόσιτη για τον λαό, αύξησε το κόστος άσκησης της δικηγορίας, αύξησε το κόστος ζωής όλων.

Ο κ. Γ. Κοντός, ο προηγούμενος πρόεδρος της νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας,χρησιμοποιώντας  την ιδιότητα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ανερυθρίαστα και κυνικά παρουσιάζει υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Τσιόδρα, Εξαδάλακτυλο) καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΔ και να την …επιβραβεύσουν έτσι για τα πολλά κακά που μας έκανε ! Για να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών και να μας φέρει πιο γρήγορα και τις Uber».

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή