Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παρέμβαση ΕΓΕΣΥΚ για τις προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας – Πανηγυρίζουν μια και… χάνουν 9

Παρέμβαση ΕΓΕΣΥΚ για τις προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας – Πανηγυρίζουν μια και… χάνουν 9

Τους πανηγυρισμούς για τη μια πρόσληψη όταν οι 9 από τις δέκα θέσεις στις  προκηρύξεις που δημοσιεύονται για την πλήρωση των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας μένουν κενές σχολιάζει η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται χαρακτηριστικά ότι: « Το τελευταίο διάστημα είδαμε να γιορτάζουν για την πρόσληψη νευρολόγου χωρίς καν να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν από τις 10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που ζητήθηκαν, οι 9 να κατέληξαν άγονες χωρίς κανένα ενδιαφερόμενο.

Πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν για την έλευση επικουρικού νεφρολόγου, αλλά κανένας δεν αναρωτιέται γιατί 10 θέσεις επικουρικών παραμένουν στα αζήτητα στις λίστες της ΥΠΕ εδώ και έναν χρόνο ή γιατί δεν υπάρχει κανείς επικουρικός που να θέλει να εργαστεί στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Λένε ότι η είσοδος της Κέρκυρας στην Α προβληματική δεν απέδωσε, χωρίς να εκμεταλλευτούν τα ευεργετήματα, χωρίς να αναπροσαρμόσουν το μισθολόγιο του επιδόματος από το ’83, αλλά το χειρότερο, αγνοώντας τον Νόμο Γκάγκα που μας αφαίρεσε το βασικό μας κίνητρο.

Η ΠΙΝ δεσμεύεται για αύξηση του επιδόματος των επικουρικών ιατρών, ενώ ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος πρωτοστάτησε στην απόρριψη της πρότασης Γαλιατσάτου για διπλασιασμό του επιδόματος των επικουρικών εν μέσω πανδημίας, δηλώνει αδυναμία ενός δήμου προϋπολογισμού 106 εκατομμυρίων ευρώ να παράσχει κίνητρα για 24 άτομα παρά τη νομοθετημένη δυνατότητα.

Ανακοινώνουν με χαρά ότι τα 1800 και οσονούπω τα 2100 ευρώ που θα πάρει κάποιος για να έρθει μόνο για έναν μήνα το καλοκαίρι θα λύσουν το πρόβλημα. Ξεχνούν όμως ότι οι Κερκυραίοι θέλουν γιατρούς και τον χειμώνα.

Στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πανδημία με αφορολόγητες αμοιβές και ελπίζουν τώρα ότι θα ανταποκριθεί, τη στιγμή που τον φορολογούν και απειλούν αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στο να στηρίξουν το ΕΣΥ. Με πίστη πάντα στο δόγμα του Αυγενακισμού – ότι κράτος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

…και ενώ γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά…

Στην παθολογική έφυγε ο ιδιώτης ιατρός, αφήνοντας την κλινική με 2 μόνιμους ιατρούς και έναν ειδικευόμενο.

Συνεχίστε λοιπόν να κοιτάτε μια κλινική που θα πεθάνει και να κάνετε μπαλάκι τις ευθύνες σας…

Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κατακαλόκαιρα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σταματήστε να παίζετε με τη ζωή των Κερκυραίων και τη φήμη του νησιού».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή