Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Η απόφαση του δικαστηρίου

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Η απόφαση του δικαστηρίου

Την παραμονή του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβρη αποφάσισε το δικαστήριο στην Αλβανία

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση της δικαιοσύνης για τον προφυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, την Τρίτη (25/06) σύμφωνα με την οποία ο πλέον ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει στη φυλακή έως τον Οκτώβρη.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Το προεδρείο ανακοίνωσε πως παραμένουν οι ποινές σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση και καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι. Ως εκ τούτου, δεν θα μεταβεί τον Ιούλιο στο Στρασβούργο προκειμένου να ορκιστεί ως ευρωβουλευτής.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως το αίτημα για την αντικατάσταση της προέδρου δεν έγινε δεκτό από την έδρα.

Η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση προχώρησε σε δηλώσεις μετά την απόφαση, όπου σημείωσε: “Με τη σημερινή απόφαση ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς, πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, η μη παροχή της δυνατότητας να ορκιστεί δήμαρχος, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα. Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας, ο δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν εξελέγησαν από τον λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η τήρηση του κράτους δικαίου και η προστασία των εθνικών μειονοτήτων που συνιστούν και θεμελιώδεις αρχές.”

“Ο Γολγοθάς σήμερα επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο”, δήλωσε ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος Μπελέρης, ο οποίος έκανε λόγο για “απόφαση ντροπή” και “δίκη παρωδία” μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΠΗΓΗ:news247

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή