Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παπαδάτος-Κόκκαλη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης – Συνέντευξη στον Χριστόδουλο Αθανασάτο για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Παπαδάτος-Κόκκαλη στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης – Συνέντευξη στον Χριστόδουλο Αθανασάτο για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετέχουν σε ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των αποβλήτων και την κυκλική οικονομία, βρέθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, στελέχη της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας, που έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα για την επίλυση του διαχρονικού προβλήματος των απορριμμάτων στο νησί.

«Ειδικότερα, στην αμερικανική μεγαλούπολη ταξίδεψε η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδάτος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές αλλά και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αναφορικά με τις καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις στον τομέα αυτό» γράφει ο Χριστόδουλος Αθανασάτος στον Εθνικό Κήρυκα.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Σύμφωνα με την κ. Κόκκαλη, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Greece As It Is (GRis), μιας διοργάνωσης με έμφαση στον πολιτισμό, όπου έχει συμπεριληφθεί και μια ημερίδα για τη διαχείριση των αποβλήτων, η οποία διοργανώνεται ως σύμπραξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia University), με τους Ελληνες καθηγητές, Μαρία Λοϊζίδου και Θάνο Μπουρτσά, να είναι εισηγητές κατά την πρώτη ημέρα.

«Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων στη Νέα Ιερσέη, όπου ξεναγηθήκαμε και στη διαδικασία αξιοποίησης των υπολειμμάτων και τη μετατροπή τους σε ηλιακή ενέργεια. Το εργοστάσιο αυτό παράγει ενέργεια για 30.000 οικίες και επιχειρήσεις. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Μπρούκλιν (SMR), όπου τα υλικά έρχονται διαλεγμένα και αναλαμβάνουν τον περαιτέρω διαχωρισμό αλλά και την πώλησή τους. Εχει κι έναν εκπαιδευτικό τομέα το εργοστάσιο αυτό, καθότι το επισκέπτονται σχολεία και γίνεται επιμόρφωση στο κομμάτι της ανακύκλωσης», τόνισε η κ. Κόκκαλη.

Κατά την παρουσία τους στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Βορείου Κέρκυρας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον πρόεδρο της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, Νίκο Μπάρδη και να έρθουν σε επαφή με τους κεντρικούς θύλακες της κερκυραϊκής ομογένειας στην Αμερική.

«Η επίσκεψή μας εξελίχθηκε σε μια τέλεια συγκυρία προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με την ομογένεια της Αμερικής και αξιόλογους ανθρώπους που έχουν προσφέρει, όπως είναι ο Νίκος Μπάρδης, ο οποίος είναι ένας συνδετικός κρίκος με την Κέρκυρα και ειδικά με τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, αφού κατάγεται από εκεί», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπαδάτος, ενώ η Σπυριδούλα Κόκκαλη αναφέρθηκε στις επαφές και την δικτύωση που επέφερε το ταξίδι στην Αμερική.

«Είδαμε τους δύο τρόπους διαχείρισης των αποβλήτων σε μια προηγμένη κοινωνία, όπως αυτή της Νέας Υόρκης, συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους που ουσιαστικά είναι υπεύθυνοι λειτουργίας στα εργοστάσια αυτά, είδαμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε τεχνολογίας. Η δικτύωση που έγινε θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τελικά την κατάλληλη τεχνολογία για το νησί μας», κατέληξε η κ. Κόκκαλη.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή