Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παιδαγωγική δράση: Κυνήγι θησαυρού «Πορεία προς την Ένωση»

Παιδαγωγική δράση: Κυνήγι θησαυρού «Πορεία προς την Ένωση»

Η Παιδαγωγική δράση – Κυνήγι θησαυρού «Πορεία προς την Ένωση» σχεδιάστηκε και διοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (τομέας Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής) του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Εταιρεία Κερκυραίκων Σπουδών – Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και διοργανώνεται με αφορμή τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα (21 Μαΐου 1864).

Τη δράση στηρίζουν η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ηπείρου, το Μουσείο Καποδίστρια, το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 (ώρες 10:30-14:00).

 Ώρα συγκέντρωσης των ομάδων και έναρξη: 10:30 π.μ., Μουσείο Σολωμού, Μουράγια Κέρκυρας

Λήξη και απονομή αναμνηστικών δώρων: 1:30 μ.μ., Μνημείο Ένωσης, Πάνω Πλατεία.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από 8 ετών και άνω που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ομάδες ή μεμονωμένα. Οι ομάδες παιδιών και εφήβων προτείνουμε να συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον έναν ενήλικα, και να μην ξεπερνούν τα 8-10 άτομα. Ένας συμμετέχων ή μία συμμετέχουσα καλείται να δηλώσει τα ονόματα όλων των μελών της ομάδας, ή ατόμων ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ομαδικές δράσεις, να αλληλεπιδράσουν με άλλες ομάδες και να βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία της ιστορίας της πόλης της Κέρκυρας μέσα από διακαλλιτεχνικές δραστηριότητες. Θα δοθεί χάρτης με τα κύρια σημεία της διαδρομής που μπορούν οι ομάδες να ακολουθήσουν και τις στάσεις στις οποίες θα βρίσκονται φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνεργάτες μας. Κάθε ομάδα θα λάβει ένα φυλλάδιο εργασίας κατά την έναρξη, που καλείται να συμπληρώσει και να παραδώσει στους διοργανωτές με τη λήξη της δράσης.

Θα προσφερθεί ένα μικρό αναμνηστικό δώρο σε όλους τους συμμετέχοντες και θα βραβευθούν οι τρεις (3) ομάδες που θα συγκεντρώσουν υψηλότερη βαθμολογία (σύμφωνα με την εμπρόθεσμη ώρα λήξης, την αξιολόγηση των απαντήσεων και τη δημιουργική συμμετοχή τους στη δράση).

Ένας υπεύθυνος/Μία υπεύθυνη από κάθε ομάδα καλείται να συμπληρώσει τα ονόματα όλων των μελών της στο παρακάτω αρχείο, καθώς και να δηλώσει ένα πρωτότυπο κερκυραϊκό όνομα με το οποίο η ομάδα θα συμμετέχει στη δράση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEhJHztt2jPjr48FSMkfTSbDi4i0pDWRhRLZzd5kGfuCBpaw/viewform?usp=sharing

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή